17.02.2011.

Nije bilo greške u elektronici Toyota vozila

Ministarstvo prometa Sjedinjenih Američkih Država potvrdilo je da nije bilo greške u elektronskim sklopovima papučice gasa na Toyotinim vozilima i utvrđeno je da nije postojala mogućnost da su Toyote „same“ ubrzavale kako je to prethodno bilo izjavljeno.

Podsjetimo kako je američki Institut za sigurnost prometa na cestama ( NHTSA) prije 10 mjeseci pokrenuo istragu na Toyotinim vozilima koja su bila uključena u servisnu akciju papučice gasa pod uvjerenjem da je elektronika krivac za nekontrolirano ubrzavanje Toyotinih i Lexusovih vozila.

toyota

Pomoću NASA-inih inženjera, dokazano je da su za nekontrolirano ubrzavanje Toyotinih i Lexusovih vozila krivi neki drugi faktori (ljudski), a ne elektronika gasa i tepisi vozila za koja su navodno kao što je bilo prije spominjano, zapinjale papučice gasa.

NASA je ispitala sve modele vozila na kojima su, između ostalog, bili prijavljeni i problemi s kočnicama i nisu dokazali nikakve disfunkcije u sustavima automobila.

Toyota elektronika

Steve St.Angelo, Toyotin izvršni direktor za kvalitetu vozila za Sjevernu Ameriku, izjavio je : „Nadamo se da će ovo važno ispitivanje ostaviti po strani špekulacije o Toyotinom elektroničkom kontrolnom sistemu gasa. Vjerujemo da će ova rigorozna znanstvena analiza najpoznatijih američkih inženjera dodatno ojačati povjerenje u sigurnost Toyotinih i Lexusovih vozila.“

U kolovozu 2010.godine američka vlada potvrđuje da nisu našli ništa sporno u software-u za elektroniku vozila u prvih šest mjeseci istrage i da se nekontrolirana ubrzanja vozila ne mogu povezati s ikakvim tehničkim greškama na vozilima.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club