02.05.2012.

Toyota Hilux osvaja Antarktiku

Dok Land Cruiser obilježava 60. godišnjicu prvog putovanja na Južni pol, druga Toyota legenda Hilux (također poznat po svojoj sposobnosti da prevlada ekstremne izazove) započinje novo poglavlje u povijesti polarnog istraživanja, koje pokriva preko 70.000 km terena jednog od najhladnijeg, a za većinu i neprijateljskog, okruženja u svijetu.

toyota hilux

Vrhunac antarktičkog programa bila je utrka i dvostruki trans-kontinentalni prijelaz u organizaciji Extreme World Races. Novi svjetski rekord su postavila tri Hilux vozila, uključujući dvije verzije 6x6, a svaki je prešao 9.500 km. Sveukupno prešavši gotovo 30.000 km, ovaj rezultat predstavlja najduže Antarktičko putovanje ikada.

Od studenog 2011. do veljače 2012., timu sa deset Toyota Hilux vozila dorađenih dodatnim skladištima goriva, instalacijama meteoroloških postaja, pružena je i podrška od strane znanstvenih ekspedicija i skijaških trkača.

toyota hilux

Suočiti se sa Antarktikom u ekstremnim uvjetima vožnje, s temperaturama niskim i do -50 ° C, visinama terena od preko 3400 metara u najbrutalnijim zamislivim uvjetima okoliša , ne bi bilo moguće bez podrške Islandskih stručnjaka pretvorbe vozila’’ Arctic Trucks’’. Potrebne izmjene uključile su integraciju dizalica za podizanje teške opreme, korištenje Jet A-1 goriva kako bi se mogli nositi s ekstremnim hladnoćama, integracija 280-litarskog spremnika goriva (800 l za 6x6 vozila), pojačan je ovjes i pogonski sustav. Instalirane su velike gume s niskim tlakom 2-3 psi (standardno Hilux gume imaju tlak od 29 psi ; 2 psi = 0.137895 bara dok standardnih 29 psi iznosi 1.999476 bar). Gume su oko 17 puta veće površine od onih na standardnim gumama.

toyota hilux

To je dokaz Hilux legendarne kvalitete, trajnosti i pouzdanosti (QDR) jer je njegov 3,0-litreni D-4D dizelski motor i mjenjač u potpunosti ostao nepromijenjen čak i u uvjetima ekstremne ekspedicije. Svih 10 Hilux vozila svoj izazov podnijelo je izuzetno dobro, te su prošli 70.000 km bez tehničkih kvarova.

toyota hilux

Ovaj globalni lider u segmentu pick-up, prodavan je u više od 135 zemalja svijeta i ponovno pomiče granice izdržljivosti ekstremne vožnje.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club