17.07.2013.

Prodano preko 3 milijuna Priusa

Toyota Motor Corporation (TMC) objavila je da je krajem lipnja, u svijetu, prodaja kultnog benzinsko-električnog hibrida Prius, prešla 3.000.000.

prius

1997.godine, TMC je predstavio Prius, prvi svjetski putnički hibrid u masovnoj proizvodnji. Druga generacija slijedi 2003., a treća 2009. Od prve do treće generacije, TMC je uspio smanjiti troškove hibridnog sustava za dvije trećine te smanjiti emisiju CO2 sa 114 g/km na 89 g/km (mjereno kroz EU kombinirani ciklus). Osim toga, TMC je prijavio čak 1.261 patenata koji se odnose na treće generacije modela Prius, ostvarivši tako uspjeh dostojan Priusova imena (potječe od latinske riječi za "ići ispred").

Od razvoja prve generacije modela Prius, TMC je pozicionirao hibridnu tehnologiju kao temeljnu tehnologiju potrebnu za razvoj različitih vrsta ekoloških vozila te je stavljen naglasak na razvoju i proizvodnji osnovnih komponenti motora, invertera, baterija, i elektroničke kontrolne jedinice (ECU), što je dovelo do značajnih investicija u Japanu.

prius

TMC će nastaviti provoditi istraživanje i razvoj te ulagati u objekte za razvoj hibridnih i drugih najsuvremenijih tehnologija zbog postizanja održivog rasta koji je moguć implementacijom ovih japanskih tehnologija širom svijeta.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club