07.12.2012.

Nova Toyota RAV 4

Toyota je iznimno ponosna što je stvorila segment kompaktnih SUV vozila, lansiranjem prvog rekreaktivnog vozila s pogonom na 4 kotača ("Recreational Active Vehicle" - RAV4) 1994. godine.

toyota

Predstavljen kao kompaktan (3.69 m) model sa 3 vrata, prvi gradski "terenac" se prilično razlikovao od tradicionalnih 4x4 vozila. On je imao relativno mali 2.0 litreni motor, postavljen transverzalno u monokok karoseriju te neovisni ovjes. Segment kompaktnih SUV vozila je rođen nastankom RAV4. Danas postoji oko 20 različitih modela u ovom segmentu.

toyota

Novi RAV4 je duži (+205 * mm), širi (+30 mm) i niži (-25 mm) od svog prethodnika, a odlikuje se novom siluetom koja naglašava njegovu svestranost, prostranost i poboljšane dinamičke karakteristike. Potpuno nova vanjština je kombinacija sofisticiranih i elegantnih elemenata novog Toyotinog dizajnerskog jezika i mišićavog imidža koji se očekuje od vozila s pogonom na četiri kotača. Novo lice Toyote je spoj originalnog "Under Priority" dizajna prednje maske i svjetala te LED dnevnih svjetala "čistog izgleda".

toyota

Kao spoj prostrane i udobne kabine koja okružuje vozača, potpuno nova unutrašnjost se oslanja na urođenu praktičnost RAV-a 4, veću prostranost i ugodnije iskustvo vožnje. Svi instrumenti i prekidači osvijetljeni su novom bistrom plavom bojom; svježe i moderno osvjetljenje novu unutrašnjost čini još profinjenijom.

toyota

Sa dva nova pogonska agregata, 2.0 litarskim dizel za zapadnoeuropsko tržište i 2.5 litarskim benzincem za rusko tržište, te 2.2 litarskim dizel motorom ( po prvi put dostupan i u Rusiji) sveobuhvatna gama motora novog RAV-u 4 nudi nenadmašan spoj vrhunskih voznih performansi i najnižih emisija CO2 u klasi u svim izvedbama motora.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club