17.02.2012.

Nova Toyota Avensis

Nova Toyota Avensis je naslijedila značajke prostranosti, praktičnosti i štedljivosti trenutne, treće generacije ovog modela. Ovaj novi model se može pohvaliti izražajnijim i više uglađenim vanjskim dizajnom, te poboljšanjima unutrašnjosti koja se odnose na kvalitetu, udobnost i smanjenje buke, vibracija i grubosti. Unaprijeđena je dinamika vožnje, a revidirani paketi opreme nude veću vrijednost za uloženi novac. Dodatno na ove pakete opreme, Toyota je uvela Touch and Go Plus, svoj dodatno unaprijeđeni i povoljni multimedijski sustav.

toyota avensis

Najbolje prodavana inačica iz Avensisove ponude od šest motora, turbo dieselski 2.0 D-4D motor je unaprijeđen kako bi osigurao značajna poboljšanja u smislu potrošnje goriva i CO2 emisija. S poreznim pragom od 120 g/km u skoro trećini Europskim zemalja, CO2 emisija ovog motora od 119 g/km će osigurati značajne porezne olakšice, kako privatnim tako i poslovnim kupcima.

toyota avensis

Uz izbor od dvije izvedbe karoserije, tri dieselska i tri benzinska motora, tri mjenjača i četiri paketa opreme, novi Avensis je specifično izveden za Europsko tržište. Prodaja vozila iz D segmenta je karakteristična po tome što se 70% modela odnosi na dieselske inačice, 64% na vozila iz voznih parkova, a 50% kupaca se odlučuje za karavanske izvedbe karoserije.

toyota avensis

Dizajniran, konstruiran i proizveden u Europi, model Avensis je po prvi put predstavljen krajem 1997. godine i od tada je dobro učvrstio svoju poziciju u europskom D-segmentu vozila. U cijeloj regiji je 2010. prodano 70.585 jedinica, što predstavlja tržišni udio od oko 6%.

Na hrvatske ceste, ova luksuzna poslovna limuzina dolazi krajem veljače 2012.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club