23.08.2012.

Nova Toyota Auris

Premijeru Nove atraktivne, dinamične Toyote Auris predvodi Auris sa hibridnom tehnologijom

Predstavljajući prvi korak Toyotinom osvajanju Europskog C segmenta, novi Auris je sada dominantno prepoznatljiv, dinamičan, bolje opremljen i jeftiniji za uporabu nego ikada prije.

nova toyota auris

Novi Auris odražava Toyotinu predanost proizvodnji privlačnijih, dinamičnih automobila, koji su bazirani na dugogodišnjoj reputaciji kvalitete, trajnosti i pouzdanosti.

Novi model nudi snažniji samouvjeren dizajn, višu razinu kvalitete unutrašnjosti, poboljšane dinamičke značajke i efikasnije pogonske sklopove – uključujući i vodeći na tržištu, potpuno hibridni model, koji predvodi ponudu novoga modela.

Uz potpuno novi vanjski izgled i unutrašnjost, Novi Auris je najniži automobil među glavnim konkurentima iz C segmenta. Njegova potpuno nova vanjština maksimalno iskorištava niži prednji kraj i ukupno smanjenje visine od 55 mm, kako bi postigao izvrsne aerodinamične performanse, uz koeficijent otpora zraka / Cd / od samo 0,28, što doprinosi boljem upravljanju i stabilnosti, te smanjenju potrošnje goriva.

nova toyota auris

Prednji dio novog Aurisa predstavlja novo Toyotino lice. On kombinira 'Under Priority' dizajn prednje rešetke s 'Keen Loo'k prednjim svjetlima i LED dnevnim pozicijskim svjetlima, koji uvode više dinamike u ponudu Auris modela, te jamče uočljiviju pojavu na cesti.

Gledajući sa strane, jednako dramatična promjena stila uključuje produženje bočnih stakala u tri dijela, s dostupnim crnim B nosačem i dinamičnim dizajnom stražnjeg nosača, iznad snažnije, više istaknute, kromom obrubljene izdignute bočne linije. Straga, šira stražnja vrata uključuju snažne, konveksne i konkavne površine, novi zaokruženi dizajn stražnjih svjetala i novo dizajnirani odbojnik koji naglašava široku, stabilnu pojavu novog Aurisa.

nova toyota auris

Nadopunjen, jednim od najvećih panoramskih krovnih otvora u C segmentu‘Skyview’, novi dizajn unutrašnjosti nudi više prostora, veću udobnost, bolju osjetilnu kvalitetu, te preko sveobuhvatno konzistentnog osvjetljenja, izvedbe, boja i završne obrade, bolji osjećaj vizualnog jedinstva u cijeloj kabini. Obrubi ventilacijski otvora i instrumenata, obloge središnje konzole i središnjeg tunela, kontrole klima i audio uređaja, te obloge vrata su izvedeni u sukladnoj, satenski srebrnoj izvedbi visoke kvalitete.

U višim paketima opreme, prednja ploča je presvučena kožom. U cijeloj kabini je poboljšan osjećaj dodira. Kolo upravljača je presvučeno nappa kožom najviše kvalitete s jednostrukim baseball vezom. Gornja površina prednje ploče i rubni dijelovi obloga vrata su presvučeni na dodir mekanim materijalima. Pomoćni i rukohvati u vratima su izvedeni od mekanih zrnatih materijala, nasloni za ruke u vratima su podstavljeni, a prednji nosači su presvučeni tkaninom.

nova toyota auris

Uz ovu praktičnu, raznovrsnu okolinu nove kabine, obnovljena izvedba unutrašnjosti je značajno poboljšala položaj vožnje, povećala prostor za koljena stražnjih putnika za 20 mm, a dužinu prtljažnika za 90 mm. Sve kompaktne izvedbe nude veći prtljažni prostor od 360 litara, a premještanje baterija ispod stražnjeg sjedala omogućuju da Auris Hybrid nudi jednaki kapacitet prtljažnika kao i drugi modeli u ponudi.

Novi Auris dodatno iskorištava nižu visinu, položaj vožnje i centar ravnoteže, te obnovljen sustav upravljanja i ovjesa, uključujući širu postavu stražnjeg sustava ovjesa s dvostrukim poprečnim ramenima, radi postizanja udobnijeg, agilnijeg i aktivnijeg iskustva vožnje.

Pažnja je također posvećena smanjenju mase. Novi Auris uključuje veću uporabu čelika visoke čvrstoće, posebno u gornjem dijelu strukture karoserije. To doprinosi do 10% većoj krutosti karoserije, ukupnom smanjenju mase vozila do 40 kg, ovisno o izvedbi, te ima pozitivan utjecaj na ukupno smanjenje centra ravnoteže automobila.

novi auris

Toyota je bila prva tvrtka koja je ponudila mogućnost odabira tri vrste pogona u C segmentu, a novi Hybrid Synergy Drive sustav u novom Aurisu uključuje poboljšanja efikasnosti i dinamike ovog jedinstvenog potpuno hibridnog pogonskog sustava.

Ovaj nagrađivani 1,8l potpuno hibridni pogonski sklop biti će u ponudi usporedo s dva dieselska motora – 1,4d i 2,0d – i dva benzinska motora – 1,33 i 1,6. Očekuje se da će svaka vrsta pogona – benzinski, dieselski ili potpuno hibridni – predstavljati 1/3 prodaje modela Auris, što znači da je potpuno hibridni model na jednakoj razini s ostalim modelima, a ne odvojeni proizvod.

Dizajniran za Europu, za njegovo najveće tržište, novi Auris će biti proizveden u Toyota Motor Manufacturing UK pogonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, usporedo s modelom Avensis, što ojačava predanost ove kompanije na Europskom tržištu.

Nova Toyota Auris će doživjeti svoju Europsku premijeru kao benzinski, dieselski i potpuno hibridni model, 27. rujna 2012.na Pariškom salonu automobila

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club