21.08.2014.

Nova Škoda Fabia

Studija dizajna‚ Škoda VisionC’ prije nekoliko mjeseci je po prvi puta omogućila uvid u buduće stilske elemente marke Škoda te pokazala kako Škoda uspijeva spojiti visoku funkcionalnost s ekspresivnijim, oštrijim i emocionalnijim dizajnom. Ovaj novi smjer u dizajnu predstavlja sljedeći korak u razvoju marke.

I nova Škoda Fabia po prvi puta poseže za ovim stilskim elementima. S dizajnerskim elementima studije dizajna‚ Škoda VisionC’, njezin dizajn postaje izražajniji, dinamičniji te naglašeniji u sportskom smislu.

Gledajući novu Škodu Fabiu može se reći kako se marka vraća svojim korijenima kada je proizvodila izuzetno emocionalne automobile orijentirane prema dizajnu. No emocionalnost neće ići na teret praktičnih vrijednosti nove Fabije. Škoda Fabia ostati će vjerna svojim osnovnim vrlinama te će postati prostrana, praktična, štedljiva i inteligentna kao nikada do sada.

Unatoč dinamičnijem dizajnu nove Fabie, poboljšana je ponuda prostora na važnim područjima. Prtljažnik je povećan i tako postao najveći utovarni prostor u segmentu, dok je putnički prostor postao širi i duži. U tu svrhu uvedeno je deset novih ‚Simply Clever’ rješenja, među kojima je i, po prvi puta u nekom Škoda modelu, MirrorLink tehnologija, pomoću koje se pametni telefon može spojiti s vozilom. Ovo malo vozilo k tome je štedljivije za 17 posto, a dobilo je i inovativne sustave potpore iz viših klasa vozila.

Na ovoj trećoj generaciji Fabije više pažnje je posvećeno sportskim karakteristikama. Nova Škoda Fabia je niža i šira nego do sada te tako jako dobro naliježe na cesti. Tu su i oštri rubovi, jasne linije i kristalni elementi. Sve to automobilu pruža samouvjeren karakter.

Na raspolaganju će biti 15 vanjskih boja i poseban koncept boja s mogućnošću individualnog odabira boje krova te boja za naplatke i vanjska zrcala. U ponudi su i tri linije opreme te brojne varijante za oblikovanje unutrašnjosti vozila.

: Pogledajte ostala Škoda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club