23.09.2009.

Renault i Better Place se obvezuju prodati 100 000 vozila u Izraelu i Danskoj

Renault i Better Place su objavili potpisivanje konačnog sporazuma u okviru svog partnerstva u Izraelu i Danskoj. Navedeni sporazum je rezultat gotovo dvije godine nastojanja kako bi se razvilo prvo vozilo na svijetu bez emisije ispušnih plinova sa zamjenjivim akumulatorom, koje će se masovno komercijalizirati. Prema odredbama ovog sporazuma, Better Place će početi uvoziti i distribuirati prvo električno osobno vozilo – Fluence ZE, berlinu s 5 sjedala, u prvom polugodištu 2011. u Izraelu te će nuditi kupcima pretplatu na kupnju ovog vozila kod Renaultovih koncesionara u Danskoj. Dvije tvrtke se obvezuju na prodaju od barem 100 000 vozila za obje zemlje do 2016.

ze

Vozilo će se nadahnuti jednim od četiri koncept vozila predstavljenih danas na salonu automobila u Frankfurtu. Koncept Fluence Z.E. nagovještava buduću električnu verziju vozila Fluence i predstavlja rješenje za mobilnost bez ispušnih plinova u budućnosti. Koncept Fluence Z.E., istinsko obiteljsko vozilo, dokazuje da je moguće spojiti eleganciju i stil, udobnost i prostor, istodobno štiteći okoliš. Dužine od 4 820 mm, širine od 1 672 mm, njegova mogućnost utovara zadovoljava zahtjeve aktivne obitelji (327dm3). To je potpuno električno vozilo s dosegom vožnje od 160 km.

Akumulator se može u potpunosti napuniti na standardnoj utičnici (u četiri do osam sati) ili zahvaljujući trenutačnom rješenju (u manje od pet minuta) koje se zove « Quickdrop » – tehnologija zamjene akumulatora – koja omogućava vozilima da zamijene svoje akumulatore u manje vremena nego što je potrebno za punjenje spremnika za gorivo automobila opremljenog motorom s unutrašnjim izgaranjem. Renault i Better Place su surađivali na usavršavanju inovativnog tehničkog rješenja kako bi vozač mogao brzo zamijeniti ispražnjeni akumulator i zamijeniti ga za potpuno napunjeni akumulator u nekoliko minuta. Treća opcija – brzo punjenje – se sastoji u punjenju akumulatora do 80 % u 20 minuta.

renault

: Pogledajte ostala Renault vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club