07.09.2012.

Novi Renault Espace

Novi Renault Espace dobio je novi identitet dizajna tvrtke Renault koji naglašava njegovu osobnost i daje mu dodatnu dinamičnost. Prateći primjer novih vozila marke, logo na maski motora povećan je i okomito položen kako bi bio dodatno naglašen unutar velike crne letvice obrubljene kromiranim ukrasom.

renault espace

Novi ukrasni poklopci kotača «Hurlingham» i novi aluminijski naplatci «Monterey» i «Dark Eptius» naglašavaju status i dinamičnost Espacea. Armaturna ploča specifična za Espace na početnoj verziji Paris istaknuta je prošivima koji naglašavaju njegovani i elegantni izgled unutrašnjosti. Kožne presvlake i one od materijala Alcantara® doprinose osjećaju udobnosti i ugode svih putnika.

Na verziji sa 130, 150 ili 175 KS, motor 2.0 dCi s ručnim mjenjačem sa 6 brzina ne ispušta više od 150 grama CO2/km* (-20 grama) uz potrošnju od 5,7  l/100km* (-0,8 litara). Motor 2.0 dCi s automatskim mjenjačem ispušta 169 grama CO2/km* (-20 grama) uz potrošnju od 6,4 l/100 km* (-0,8 litara). Motor sa 175 KS i ručnim mjenjačem nudi najbolji odnos snage i emisije CO2 u segmentu. Kad je o motoru 2.0 dCi riječ, nakon njegova lansiranja na Espaceu 2006.g. tijekom tih 6 godina potrošnja je smanjena za 1,7 l/100 km, a emisija CO2/km za 27g.

renault espace

S benzinskim turbo motorom 2.0 litre, emisija je smanjena na 198 grama CO2/km* (-6 grama) a potrošnja goriva na 8,5 l/100 km* (-0,3 litre).

Kako bi postigli te rezultate, inženjeri su radili na:

- Razvoju dizelskog motora: uvođenje ESM tehnologije (obnavljanje energije prilikom kočenja), pumpe za ulje s termostatom, sustava toplinskog upravljanja te EGR hladnog kruga (obnavljanje ispušnih plinova),

- Poboljšanju podvozja : SCx s 3%-tnim poboljšanjem oplate motora na podvozju, nove gume s niskim otporom kotrljanju, elektrohidraulički servo upravljač.

Svi aduti koji su doprinijeli uspjehu vozila Renault Espace nalaze se na ovoj novoj verziji: prostornost, prilagodljivost, udobnost, vidljivost i osvjetljenje za dobrobit svih putnika. Novi Renault Espace i dalje nudi kabinu u kojoj se udobno može smjestiti 7 putnika, a ta najveća udobnost među ostalim konkurentima na tržištu postignuta je zahvaljujući 7 pravih sjedala i velikom krovnom otvoru koji propušta mnogo svjetlosti.

renault espace

Izrađene od modernog materijala, presvlake Novog Renaulta Espace otporne su na tekućine na bazi vode i ulja. Renault je prvi proizvođač automobila koji nudi tkanine s potpisom Teflon® Automotive High Protection. Obrada Teflon® štiti sva tekstilna vlakna, a da pritom ne mijenja njihov izgled, udobnost ni osjet pod prstima. Ova inovacija posebno je prilagođena obiteljskim vozilima jer sprečava utiskivanje mrlja i olakšava čišćenje presvlaka čime se zadržava njihov svjež izgled i nakon dugo vremena.

Kako bi se olakšalo upravljanje i parkiranje, Novi Renault Espace nudi kameru za vožnju unatrag. Upravljanje je precizno zahvaljujući dodatku nove dimenzije na slici koja se reproducira vozaču. Slika stražnjeg dijela prikazuje se u boji na zaslonu navigacije smještenom na središnjem dijelu armaturne ploče.

Čitač za DVD-ove s 2 zaslona od 7’’ integrirana u naslone za glavu sprijeda ponuđen je na svim izvedbama Espacea. Ova ponuda multimedije koja će oduševiti djecu u potpunosti je tvornički ugrađena što jamči besprijekornu kvalitetu, kvalitetnu završnu obradu čime se smanjuje rizik od krađe.

Kako bi se zaokružio ovaj niz opreme, Novi Renault Espace nudi u seriji na svim verzijama lepezu tehnologije koja olakšava život i oslobađa od svih zapreka: umrežen sustav navigacije Carminat TomTom Live®, hands-free kartica, automatska parkirna kočnica, potpuna spojivost (audiostreaming putem opcije Bluetooth®, te utičnica AUX ili USB).

renault espace

Naposljetku, Novi Renault Espace zadržava sve karakteristične kvalitete prilagodljivosti unutrašnjosti, zahvaljujući vodilicama koje pružaju veliku slobodu u postavljanju sjedala u stražnjem dijelu. Na taj se način Novi Renault Espace može konfigurirati prema potrebi kako bi smjestio do 7 putnika uz udobnost na visokoj razini.

Proizveden u Francuskoj u Tvornici Renault u Sandouvilleu (Seine Maritime), Novi Renault Espace u sebi nosi sve gene kvalitete marke Renault: kvaliteta koncepta i proizvodnje, izbor materijala, dinamička kvaliteta. Novi Renault Espace ostaje i dalje utjelovljenje modernosti, luksuza i kvalitete oznake «made in France».

: Pogledajte ostala Renault vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club