15.09.2009.

Peugeot BB1 koncept

Sa svojim BB1 koncept automobilom, Peugeot je potisnuo kontroverzije i granice trenutne automobilske proizvodnje i uspio stvoriti potpuno novo rješenje za sadašnje i buduće potrebe urbane mobilnosti.

Peugeot BB1

Iako je dug svega 2,5 metara, sposoban je udobno smjestiti četiri osobe. BB1 koncept je u potpunosti električno vozilo koje pokušava ponovo izumiti automobil u svakom pogledu: arhitektura, stil, dizajn interijera, prostor u unutrašnjosti, povezanost te brigu za okoliš.

Peugeot BB1

Ovako mali automobil zadovoljiti će potrebe svakog pojedinca u pogledu svakodnevne mobilnosti te će pružiti maksimalnu svestranost, pokretljivost (krug okretanja od 3,5 metara) i dobre performanse. Oblikovanje putničkog prostora inspirirano je vozilima na dva kotača i to u pogledu ergonomije i kontrole. Vozač upravlja vozilom u novoj poziciji, više vertikalno nego što je uobičajeno. To je omogućeno odsutnošću pedale stopala, kao u konvencionalnom automobilu. Pristup vozilu omogućen je preko vrata koja se otvaraju obrnuto od onoga što smo navikli. Unutrašnjost je volumena 160 litara s četvero putnika, a 855 litara kad je u automobilu samo vozač.

Peugeot BB1

BB1 obuhvaća široki niz interaktivnih tehnologija. Multifunkcijski zaslon u boji i audio sustav vozila pružaju idealanu povezanost za sve funkcije "smart phone"-a: telefon, navigacija, pristup internetu, radiju, MP3 ... Ili samo spajanje uređaja na USB priključak i 12V utičnicu ako je potrebno. Stražnji pogled kamere ukloniti će potrebu za ogledalima, optimizirajući širinu vozila i poboljšanje njegove aerodinamike.

Peugeot BB1

BB1 također pomiće granice u pogledu električnog pogona. On je opremljen sa dva elektromotora montiranim na stražnje kotače, koji je osmišljen u suradnji sa Michelinom. Snagu vozilu daju dvije litij-ion baterije koje imaju raspon od 120 kilometara. Težina vozila ne prelazi 600 kg uključujući baterije. Od 0 do 30 km/h ubrzava za 2,8 sekundi, a od 30 do 60 km/h za 4 sekunde.

: Pogledajte ostala Peugeot vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club