06.12.2013.

Peugeot 308 HR auto godine

Specijalizirani novinari, koji djeluju u sklopu Zbora automobilskih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu, održali nedavno finale izbora za Automobil godine, a upravo je Peugeot 308 odnio tu laskavu titulu. Nakon glasanja žirija, Peugeot 308 osvojio je naslov „HR Auto 2014.“ i Zlatni volan, ispred Mazde 3 i Škode Octavije.

peugeot 308

Vrijednu nagradu novi Peugeot 308 odnio je osvojivši ukupno 70 bodova, a većina članova žirija ocijenila ga je najboljim od šest finalista. Drugoplasirana Mazda 3 osvojila je 64 boda, a treće mjesto pripalo je Škodi Octaviji s osvojena 62 boda.

peugeot 308

Ostali finalisti bili su još Toyota Auris, Nissan Note i Opel Adam. Ovo je bio jubilarni 20. izbor HR Auta godine, u organizaciji Zbora automobilskih novinara HND-a, a stručni žiri djeluje u sastavu najutjecajnijih dnevnih novina i specijaliziranih auto časopisa.

peugeot 308

Novi Peugeot 308 lansiran je na hrvatsko tržište u listopadu ove godine. Potpuno novi automobil rađen je na novoj platformi, koja je donijela uštedu u masi vozila od 140 kg u odnosu na prethodnika. Na Euro Ncap testu sigurnosti dobio je maksimalnih pet zvjezdica. Odlikuju ga spoj francuskog šarma i dizajnerske nenametljivosti s visokim nivoom kvalitete, u kombinaciji s originalnom unutrašnjosti, vrhunskim voznim osobinama i novim tehnologijama i motorima, te sa svojim prethodnikom dijeli tek - ime.

: Pogledajte ostala Peugeot vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club