05.09.2014.

Konceptni automobil Peugeot Exalt

Peugeot na pariškom Mondialu predstavlja konceptni automobil Exalt s novim materijalima korištenim za izradu vozila.

Dojmljivom vizijom limuzine, konceptni automobil Exalt slijedi pristup iz 2012. pokrenut s konceptom Onyx u pogledu korištenih materijala, od lokalne nabave do recikliranog porijekla. Karoserija je izrađena u sivim nijansama, od nijanse neobrađenog čelika do sivog tekstilnog materijala Shark Skin. Dijelovi kabine izrađeni su od materijala dobivenog od starih novina naziva Newspaper Wood.

Svojim otmjenim, atletskim linijama Exalt utjelovljuje snagu Peugeot dizajna. Limuzina, duga 4,70 m, izražava svoj karakter sa široko razmaknutim kotačima i naglašeno zaobljenim blatobranima. Radikalan dizajn koncepta Exalt temelji se na izbacivanju svih suvišnih materijala i zadržavanju samo onog što je doista korisno. Upotrijebljeni su materijali koji predstavljaju spoj kultura i znanja Francuske i Kine.

Kao priznanje francuskoj umjetnosti oblikovanja automobila iz 1920-ih i 1930-ih, njegovu čeličnu karoseriju ručno je izradio majstor karoserist. Unikat je to koji krase obilježja iz prošlosti koja bude strast prema automobilima: napete i dinamične linije, visoka bočna linija, nagnuti vjetrobran, nizak krov (samo 1,31 m), vrlo vitak profil, bočne stranice zategnutih linija s pragovima od bazaltnih vlakana i 20-inčni kotači.

Peugeot Exalt usto je iznimno prilagodljiv za limuzinu. Poklopac prtljažnika otvara se i zatvara inovativnim pantografskim mehanizmom. Motorizirani poklopac prtljažnika otkriva prtljažnik s niskim utovarnim pragom, u kojem se nalazi koncept Hybrid-kick. Ovaj električni romobil skriven ispod podnice prtljažnika je sklopiv i idealan je dodatak mobilnosti do posljednjeg kilometra. Odmah je spreman za korištenje radi lakšeg kretanja po gradu.

Ovu umjetnost na kotačima pokreće hibridni benzinski pogon HYbrid4 koji razvija 340 ks.

: Pogledajte ostala Peugeot vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club