28.03.2014.

Posve novi Opel Vivaro

Novi Opel Vivaro spaja funkcionalnost lakog gospodarskog vozila s udobnošću i dizajnom osobnog automobila, a na trište dolazi u ljeto. Novi Vivaro krase umjetnička skulpturalnost i njemačka preciznost s elegantnim skulpturalnim elementima dizajna. Vivarov novi privlačan izgled upotpunjuju revolucionarne tehnologije te razni praktični i inovativni elementi u kabini i ispod poklopca, gdje se nalazi dizelski motor koji osigurava snažnu vuču uz napredni BiTurbo pogon.

vivaro

Vanjština novog Opel Vivara sada je još elegantnija. Uz veliku istaknutu rešetku, prepoznatljiva prednja svjetla i izdužen bočni detalj u obliku oštrice, ona sada obuhvaća karakteristične oblike Opelovih modela osobnih automobila. Prednja svjetla smještena su u crna kućišta visokog sjaja s umetnutim kromiranim detaljima koji naglašavaju dojam luksuza. Svjetla za dnevnu vožnju dolaze u prepoznatljivom Opelovu dizajnu u obliku krila te su dostupna s modernom i blještavom LED tehnologijom. Bočni dio karoserije uvodi umjetničku skulpturalnost u segment kombija uz prepoznatljiv Opelov dizajnerski element oštrice koji se proteže od vanjskih retrovizora do stražnjih blatobrana u stilu kakav se može vidjeti na liniji Insignia i modelima Astre GTC.

Ovisno o tome kako će se Vivaro koristiti – kao robusni kombi, reprezentativno poslovno vozilo ili udoban automobil za veći broj putnika – kupci će moći birati između tri razine opreme i dizajna karoserije. Vivaro će biti dostupan i u različitim konfiguracijama: u dvije ukupne duljine i dvije visine, kao furgon, klasični kombi, kombi sa dvostrukom kabinom i minibus. Osim toga, paleta boja novog Vivara sastoji se od čak jedanaest standardnih boja uz pet običnih i šest dvoslojnih metalik boja karoserije. Od samog dolaska na tržište bit će dostupne dodatne boje za vozila s posebnom namjenom, pa će kupci moći naručiti novi Vivaro s izgledom koji će savršeno odgovarati svakoj djelatnosti i raznim gospodarskim potrebama.

vivaro

Novi Vivaro dolazi s posve novim turbo dizelskim motorima: 1.6 CDTI kao i naprednim 1.6 BiTurbo CDTI motorom sa sekvencijalnim turbopunjenjem i sustavom dvaju intercoolera. Taj motor opremljen dvama turbopunjačima koji rade istovremeno kombinira izvrsne performanse s velikim uštedama u potrošnji goriva. Prema mjerenjima u standardnom testnom ciklusu utrošak goriva s novim turbodizelskim motorima smanjen za više od litre, što je u slučaju snažnijeg BiTurba čak manje 6 litara dizela na 100 km (preliminarni podaci).

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club