22.02.2013.

Početak proizvodnje Opel ADAM-a

Veliko mjesto za mali automobil: Opel od nedavno slavi službeni početak proizvodnje svojeg novog trendovskog malog automobila ADAM-a u tvornici u Eisenachu. Svečanosti su bili nazočni mnogi posebni gosti koji su došli u čast ADAM-a. „To je poseban trenutak za Eisenach i čitavu tvrtku. Opel ADAM je svjež, inovativan i svestran te stoga utjelovljuje pionirski duh koji vodi Opel u novo doba“, rekao je Steve Girsky, predsjednik Opelova nadzornog odbora, potpredsjednik GM-a i predsjednik GM-a Europa.

opel adam

Ministar gospodarstva njemačke savezne pokrajine Thüringen (Tiringije) Matthias Machnig i zamjenik predsjednika Opelova upravnog odbora dr. Thomas Sedran naglasili su da je Opel jedini proizvođač automobila koji razvija, ali i proizvodi jedan mali automobil u Njemačkoj. Dr. Sedran je izjavio: „ADAM-om smo se jasno obvezali našoj tvornici u Eisenachu i Njemačkoj u cjelini.“ Zbog svojih ogromnih mogućnosti individualizacije ADAM predstavlja popriličan izazov kada se radi o planiranju, logistici i proizvodnji. „Visokokvalificiran tim iz Eisenacha kao i svi ostali iz tvrtke koji su radili na ovom projektu danas mogu biti ponosni“, dodao je dr. Sedran.

opel adam

I skakačica uvis Ariane Friedrich ponosna je – ovoj je europskoj atletskoj dvoranskoj prvakinji iz 2009. i višestrukoj njemačkoj prvakinji pripala čast da sjedeći pored predsjednika Opelova nadzornog odbora Stevea Girskog odveze prvi ADAM s tvorničke trake za sastavljanje, i to upravo na svoj rođendan.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club