19.12.2012.

Opel Zafira Tourer osvojila “Zlatni volan”

Šest je modela ušlo u natjecanje u kategoriji jednovolumena, no samo je Opel Zafira Tourer izišla kao pobjednica u svojoj klasi u natjecanju za nagradu „Zlatni volan 2012“. Ta je važna europska automobilska titula samo posljednja u nizu brojnih nagrada za proizvođača iz Rüsselsheima: dva su modela koja su prethodila Zafiri osvojila ovu titulu 1999., a zatim i 2005. Ove je godine nagrada „Zlatni volan“ dodijeljena trideset i sedmi put, a dosad ju je Opel dobio petnaest puta. Zafira Tourer zaokružuje dug popis Opelovih nagrada u 2012. godini na kojem je i ona za automobil godine za električnu Amperu.

opel zafira tourer

Pokretači ovog natjecanja koje se odvija svake godine njemački su časopisi „Auto Bild“, „Bild am Sonntag“ i njihovih 26 europskih partnerskih časopisa. U šest su se kategorija natjecala ukupno 44 modela vozila. Čitatelji, a ne stručni suci određuju koji jednovolumeni i kabrioleti/dvosjedi pobjeđuju pa tako nagrada „Zlatni volan“ zapravo u najvećoj mjeri odražava visoko mišljenje koje kupci imaju o ovom Opelovu jednovolumenu.

opel zafira tourer

„Iznimno nam je drago što smo osvojili nagradu baš u ovoj kategoriji. Ona svjedoči o tome da je Zafirom Tourer pogođen ukus čitatelja, od kojih su mnogi naši kupci“, rekao je Steve Girsky, član Opelova nadzornog odbora i potpredsjednik GM-ova odbora. Girsky je održao govor u srijedu na svečanosti dodjele nagrade „Zlatni volan“ u Berlinu. „Naš je koncept jednostavno učinkovit jer se sastoji od mješavine dnevnog boravka na kotačima i sveukupnog šampiona fleksibilnosti pogodnog za svakodnevno korištenje. Istovremeno je ovogodišnja nagrada ponovna potvrda da smo pogodili pravu stvar nudeći model namijenjen obiteljima. Već je 2010. Meriva osvojila Zlatni volan.“

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club