02.10.2014.

Opel Mokka s novim motorom

Dvije godine nakon što je Opel predstavio Mokku ovaj trendovski subkompaktni SUV ponuditi će još više uživanja u vožnji - od početka 2015. Mokka će bit dostupna s Opelovim posve novim 1.6 CDTI turbo dizelskim motorom sa 100 kW/136 KS. Mokka će s ovim motorom nove generacije po prvi puta biti predstavljena na sajmu „Mondial de l’Automobile 2014” koji će se održati u Parizu od 4. do 19. listopada.

Živahni 1.6 CDTI dio je nove obitelji Opelovih posve aluminijskih dizelskih motora. Verzija sa 100 kW/136 KS doseže 85 KS po litri te s 320 Nm nudi pregršt okretnog momenta. Brojke vezane uz ubrzanje i elastičnost obećavaju vrlo zabavnu vožnju: Mokka 1.6 CDTI ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,9 sekundi, a s 80 na 120 km/h u petoj brzini prelazi za samo 9,9 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 191 km/h. Osim toga Mokka je ekonomična i obzirna prema prirodi: uz Opelov precizan šesterostupanjski ručni mjenjač i standardni sustav Start/Stop 1.6 CDTI troši samo 4,1 l/100 km u kombiniranom krugu i istovremeno emitira samo 109 g/km CO2. Ovaj je novi dizelski motor usklađen sa strogim emisijskim standardom Euro 6.

Uz brojne mjere poboljšanja profinjenosti rada inženjeri su se usredotočili i na uštedu u masi, pa su umjesto lijevanog željeza za izradu bloka motora koristili aluminij čime je ukupno ušteđeno oko 20 kg mase.

Posve novi 1.6 CDTI u Mokki standardno je opremljen sustavom Start/Stop i šesterostupanjskom ručnom mjenjačkom kutijom s niskim trenjem koja osigurava preciznije mijenjanje brzina. Kombinacija novog turbo dizelskog motora i ručnog mjenjača nudi se uz verziju s pogonom na prednje kotače i onu s pogonom na sve kotače. Šesterostupanjski automatski mjenjač dostupan je za verziju s pogonom na prednje kotače.

Narudžbe za Mokku s novom generacijom motora počinju se primati od kraja godine, a vozilo će se u prodajnim salonima naći početkom 2015.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club