19.06.2009.

Opel Insignia ecoFLEX

Nova Opel Insignia ecoFLEX spaja nisku potrošnju goriva i nisku emisiju štetnih plinova bez kompromisa u performansama i voznoj dinamici. S potrošnjom od samo 5,2 litre dizela na 100 km i emisijom 136 g/km ugljičnog dioksida, omogućuje snagu od 118 kW/160 KS i do 380 Nm okretnog momenta – sve to zahvaljujući snažnom turbo dizelskom common-rail motoru nove generacije, posebno razvijenom za ovaj model.

opel insignia ecoflex

Kao i svi motori u čitavoj obitelji Insignije, ovaj ugrađen u ecoFLEX ima certifikat Euro 5. Zahvaljujući osobito niskoj razini emisije ugljičnog dioksida u nekoliko europskih država moguće je dosta uštedjeti na porezima i davanjima. Osim toga, povoljna cijena početnog modela koja je u Hrvatskoj od 209.400 kuna i iznimne performanse čine Insigniju ecoFLEX vrlo privlačnom ponudom. Insignia ecoFLEX ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,5 sekundi te doseže maksimalnu brzinu od 221 km/h. Insignia ecoFLEX uskoro će se moći naručiti, dok će se varijanta Sports Tourer pojaviti najesen.

Srce modela ecoFLEX nova je generacija četverocilindričnog 2.0 CDTI motora sa 118 kW/160 KS koji je s Insignijom predstavljen prošle zime. Dolazi isključivo sa šesterostupanjskim ručnim sustavom prijenosa podešenim tako da se smanji potrošnja goriva. Posebnost je indikator na digitalnom displeju koji signalizira vozaču kada je optimalno prebaciti u višu brzinu kako bi se uštedjelo na gorivu. Istodobno, izbjegli su se bilo kakvi negativni utjecaji na mogućnosti ubrzanja Insignije ecoFLEX koja doseže brzinu od 100 km/h u samo 9,5 sekundi, što su performanse identične kao kod standardne verzije 2.0 CDTI sa 160 KS.

opel insignia ecoflex

Posebna inovativna tehnologija pojavljuje se prvi put kod motora Insignije ecoFLEX – to je proces izgaranja CleanTech koji osigurava najnižu moguću potrošnju goriva i razinu emisija preko elektroničkog sustava zatvorene petlje. Ključni elementi ove tehnologije koja donosi ekonomičnu potrošnju novi su senzori kojima se mjeri tlak u svakoj od četiriju komora za izgaranje.

Insigniju ecoFLEX krasi izniman koeficijent aerodinamičnosti (CD) od 0,26, što je smješta među najaerodinamičnije limuzine na svijetu, u društvo puno skupljih modela automobila. Osim toga, Insignia ecoFLEX opremljena je posebno dizajniranim gumama 225/55 R 17 sa smanjenim otporom koje je razvio Michelin.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club