24.01.2014.

Opel Insignia CT s prednjim pogonom

Na još aktualnom međunarodnom sajmu automobila u Bruxellesu (16. - 26. siječnja) premijerno je predstavljena nova Opel Insignia Country Tourer, avanturist među Insigniama.

opel insignia ct

Nova Opel Insignia Country Tourer, sada je dostupna i s pogonom na prednje kotače. Ovaj robusni karavan srednje klase može se upariti s novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora s izravnim ubrizgavanjem i 125 kW/170 KS ili pak dvolitarskim turbo dizelskim motorom sa 120 kW/163 KS. Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za off-road vozila sa štitnicima karoserije i podvozja te naglašenim blatobranima i dvostrukom ispušnom cijevi (s turbo motorom 1.6 ECOTEC s izravnim ubrizgavanjem) kojima nužno ne treba pogon na sve kotače moći odabrati izvedbu sa samo prednjim pogonom, smanjujući tako potrošnju goriva i CO2 emisije.

Početna cijena od 239.000 kn za Insigniju Country Tourer sa dvolitarskim turbo dizelskim motorom, zbog povoljnijeg trošarinskog razreda, za 35.000 kn je niža od verzije s pogonom na sve kotače.

Insignia Country Tourer 2.0 CDTI uz pogon na prednje kotače, šesterostupanjski ručni mjenjač i tehnologiju Start/Stop troši 4,5 litre dizela na 100 km, što je oko 20% manje od usporedive verzije s pogonom na sve kotače. To će pozitivno utjecati na troškove goriva, ali i na očuvanje okoliša – naime, emisija ugljikova dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2.0 CDTI nositeljica oznake energetske učinkovitosti A+.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club