Opel Flextreme GT/E

Opel će na Osamdesetom ženevskom sajmu automobila predstaviti svoj konceptni automobil Flextreme GT/E koji će dodatno učvrstiti ovog proizvođača kao lidera u području zelenih tehnologija, nudeći ekspresivan dizajn i učinkovite, ekološki prihvatljive performanse – sve konstruirano uz poznatu njemačku preciznost.

Opel Flextreme

U Opelovoj strategiji za postizanje manje ovisnosti o fosilnim gorivima električna energija ima ključnu ulogu. Konceptni Flextreme GT/E dugačak 4,7 metara pokazuje kako se tehnologija električnog vozila s produljenim dosegom (extended-range electric vehicle, E-REV) može upotrijebiti pri konstrukciji velikog ili vozila srednje veličine, kao i kompaktnih automobila kao što je najavljena Ampera.

Opel Flextreme

Opel ovu strategiju naziva „neograničena e-mobilnost“: prilagođavanje visokoučinkovitog E-REV pogonskog sustava, koji nema ograničenja kakva ima napajanje isključivo baterijama, raznim vozilima iz različitih tržišnih segmenata. Konceptni Flextreme GT/E pokazuje da veličina nije bitna kako bi se uživalo u nultoj emisiji ugljičnog dioksida, barem ako je pitati Opel.

Opel Flextreme

Svrhovit dizajn također omogućuje da Flextreme GT/E postigne željeni koeficijent otpora zraka od samo 0,22 što mu pak pomaže da dosegne maksimalnu brzinu od preko 200 km/h i bude štedljiv s energijom kako bi mu doseg bio što dulji. Vizualni elementi koji se ističu su nizak i širok stav, prednja i stražnja svjetla u obliku krila, prepoznatljiv prednji dio i rešetka, plutajući C-nosači i snažan, skulpturalan oblik karoserije.

„Konceptni Flextreme GT/E ukazuje na oblik stvari koje dolaze kada je u pitanju Opel“, kaže Frank Weber, potpredsjednik korporativnog planiranja i planiranja proizvoda. „Snažan, ekspresivan i prije svega učinkovit, on predstavlja strategiju koju ćemo primjenjivati na sva naša buduća vozila, velika i mala, u svim tržišnim segmentima.“

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club