13.05.2011.

Opel Corsa OPC i Opel Insignia OPC

Obitelj Opelovih sportskih modela OPC dobila je dva nova iznimno privlačna člana! Segment malih sportskih automobila proširen je Corsom OPC “Nürburgring Edition” sa 154 kW/210 KS. Radi se o ograničenom izdanju od svega 500 primjeraka. Razlikuje se od već poznate Corse OPC povećanom snagom od 210 KS (prijašnja Corsa OPC: 192 KS) te povećanjem maksimalnog okretnog momenta s 230 na 250 Nm. Bolje držanje ceste i stabilnost u vožnji postignuti su ugradnjom mehaničkog diferencijala s ograničenim proklizavanjem, posve novim sportskim podvozjem tvrtke Bilstein te Brembovim učinkovitim sustavom kočnica.

opel astra opc

Corsa OPC “Nürburgring Edition” ubrzava od 0 do 100 km/g za samo 6,8 sekundi te dostiže najveću brzinu od 230 km/h. Učinkovitost njenog Euro 5 ECOTEC motora dodatno je povećana štedljivom potrošnjom goriva kombinirano (7,6 l/100 km) i niskom emisijom ugljičnog dioksida (178 g CO2/km).

opel insignia opc

Insignia OPC, Opelova predstavnica u segmentu sportske srednje klase sa 239 kW/325 KS, od sada je dostupna i u verziji „Unlimited“. Za razliku od osnovnog modela, nema elektroničkog ograničenja maksimalne brzine na 250 km/h. Ovisno o karoserijskoj izvedbi i vrsti mjenjača, najveća brzina doseže i do 270 km/h. Kako bi se osiguralo da se potencijal ovog Opelovog najbržeg modela iz masovne proizvodnje koristi učinkovito i sigurno, u cijeni ovog modela je i ekskluzivni Opelov trening sportske vožnje pod nadzorom vozača auto utrka.

opel insignia opc

Corsa OPC “Nürburgring Edition” i Insignia OPC “Unlimited” prošle su poseban testni program od 10.000 kilometara u ekstremnim uvjetima na stazi Nürburgring Nordschleife kako bi potvrdile svoju izdržljivost te kako bi podvozje i druge vozačke komponente bile dodatno ugođene. Napor kojemu su vozila podvrgnuta u cjelini doseže faktor 18, što odgovara prelasku 180.000 kilometara na normalnim cestama.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club