03.02.2011.

Opel Astra ecoFLEX sada sa Start/Stop tehnologijom

Astra 1.3 CDTI ecoFLEX, sada dostupna s tehnologijom Start/Stop, donosi još više učinkovitosti Opelovom nedavno predstavljenom kompaktnom automobilu. Peterovratna hatchback-verzija s tehnologijom Start/Stop smanjuje svoju emisiju ugljičnog dioksida sa 109 na samo 104 g/km, a kombiniranu potrošnju goriva s 4,1 litre na 3,9 litara na 100 km.

Astru ecoFLEX pogoni ekonomični 1.3 CDTI turbo dizelski motor snage 70 kW/95 KS. Nudeći vrlo udoban okretni moment od 190 Nm između 1.750 i 3.250 okretaja u minuti, on koristi common-rail sustav višestrukog ubrizgavanja goriva koji radi pod tlakom od 1.600 bara i turbopunjač s promjenjivom geometrijom. Također ima novu kontrolnu jedinicu, dok se poboljšani modul za recirkulaciju plinova (EGR) sada hladi vodom kako bi se dodatno smanjila emisija. Osim toga, tu je kao dio standardne opreme i dizelski filtar za čestice (DPF). Astra 1.3 CDTI ecoFLEX dolazi s peterostupanjskim ručnim mjenjačem optimiziranim za manju potrošnju goriva.

opel astra ecoflex

Dok je peterovratna hatchback-verzija 1.3 CDTI ecoFLEX motora dostupna sa i bez sustava Start/Stop, novi Sports Tourer uvijek dolazi s ovom tehnologijom. Ova izvedba stoga troši samo 4,1 l/100 km i emitira 109 g/km CO2.

Kod svih Astri 1.3 CDTI ecoFLEX poboljšane su aerodinamičke performanse korištenjem aktivnog zatvarača na prednjoj rešetci. On se otvara kako bi omogućio da zrak prolazi oko motora pri niskim brzinama, dok se pri većim brzinama automatski zatvara. Ovaj sustav dodatno je poboljšan fino ugođenom aerodinamikom donjeg dijela vozila. Kako bi se optimizirala potrošnja goriva, na glavnu ploču s instrumentima dodano je indikatorsko svjetlo koje označava kada je najbolje prijeći u viši stupanj prijenosa. Ova značajka ponuđena je sa svim verzijama Astre opremljenim ručnim mjenjačem.

Astra ecoFLEX dio je Opelove obitelji ecoFLEX vozila s dizelskim motorom i niskom emisijom ugljičnog dioksida, a uključuje Corsu 1.3 CDTI (70 kW/95 KS, 94 g/km ugljičnog dioksida) i Insigniju 2.0 CDTI (118 kW/160 KS, svega 129 g/km). Opel je nedavno uložio milijardu eura u nove pogonske sustave kako bi omogućio čistu i ekološki prihvatljivu mobilnost. Ovo počinje optimizacijom i smanjenjem dimenzija ponuđenih motora, ponudom alternativnih goriva kao što su tekući plin i komprimirani prirodni plin te popularizacijom tehnologije Start/Stop. Logičan nastavak su alternativni pogonski sustavi kao u slučaju električnih vozila s produljenim dosegom kakva je Opel Ampera koja bi se trebala naći na tržištu krajem 2011., a tu su i hibridna te električna vozila s baterijom.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club