13.07.2012.

Opel Astra GTC osvojila “red dot”

Opel Astra GTC dobila je prema presudi međunarodnog žirija prestižnu nagradu za dizajn „red dot“ u ovogodišnjoj kategoriji industrijskog dizajna. Ovaj kompaktni kupe koji je predstavljen na tržištu prije nekoliko mjeseci prepoznat je kao sportski, učinkovit i pun inovativnih tehnologija uz dojmljiv dizajn.

opel astra gtc

Trideset sudaca u žiriju nagrade „red dot“ nahvalilo je Astru GTC za „osvajanje bodova svojim dojmljivim i sportskim dizajnom“. Suci su također istaknuli „panoramsko vjetrobransko staklo koje se proteže posve do sredine krova, bez poprečnih nosača, čime se osigurava da svi putnici podjednako uživaju u vožnji“.

U ovogodišnjem dizajnerskom natjecanju „red dot: industrijski dizajn“ sudjelovalo je oko 1.800 tvrtki i dizajnera iz 58 zemalja. Natjecatelji su prijavili 4.515 proizvoda u 19 različitih kategorija, stvorivši vrlo oštru konkurenciju u kojoj se Astra GTC pokazala najboljom.

Ovogodišnja nagrada za taj kompaktni kupe samo je najnovija u dugom nizu nagrada „red dot“ koje je Opel dobio za dizajn svojih vozila. Među prethodnim su pobjednicima Astra Sports Tourer, konceptni Opel Flextreme GT/E, Insignia, Opel GT i modeli iz prošlih generacija Astri.

Nagrada „red dot“ potječe iz davne 1955. i otada se razvila u jedno od najvećih i najprestižnijih dizajnerskih natjecanja na svijetu.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club