26.01.2010.

Novi Opel Movano

Druga generacija Opel Movana narasla je veličinom i mogućnostima, podignuvši još jednom standarde u europskom segmentu manjih gospodarskih vozila. Movano dolazi s cijelim nizom inovativnih tehnologija, a tu je i vrhunski udobna i praktična unutrašnjost, iznimno mala potrošnja goriva te troškovi održavanja među najnižima u klasi. Po dizajnu ovaj praktičan multitalentirani kombi jasno pripada novoj i nagrađivanoj Opelovoj generaciji proizvoda koju čine Insignia i Astra. Novi Movano bit će predstavljen u Europi ovog proljeća.

opel movano

Novi Opel Movano dolazi s većom ponudom varijanti karoserije od većine konkurencije, nudeći modele za svakog kupca s njegovim specifičnim potrebama. Ponuda uključuje kombi dostupan u četiri dužine vozila i tri različite visine krova te furgon izvedbu. Ova modularna platforma koja je razvijena u suradnji s Renaultom dolazi s prednjim ili stražnjim pogonom. Varijante sa stražnjim pogonom mogu se dodatno naručiti s dvostrukim stražnjim kotačima. Ukupna masa vozila povećana je na maksimalno 4,5 tone, a ukupna masa tereta sada može iznositi najviše 2,5 tone. Opel također radi s cijelim nizom certificiranih stručnjaka i kroz svoju mrežu zastupstava za Opelova gospodarska vozila nudi još više mogućnosti preinake.

opel movano

Novi Opel Movano u kombi-izvedbi iznimno je udoban i nudi cijeli niz praktičnih značajki koje uključuju vrhunsku vidljivost, sjedala koja se mogu podešavati na različite načine te ergonomski optimiziran upravljač što omogućuje opušteno upravljanje vozilom tijekom dugih putovanja.

Bogati paket standardne opreme sada je dopunjen inovativnim značajkama kao što su svjetla u zavojima, središnji dio naslona sjedala koji je preklopiv pa može služiti kao radna površina te rotirajuće postolje. Brojni pretinci za pohranu s lakim pristupom zaokružuju fantastičnu Movanovu iskorištenost prostora.

Teretni prostor različitih furgon verzija nude najveću visinu i kapacitet u klasi: dužina teretnog prostora iznosi maksimalno 4,4 metra, a kapacitet do 17 kubičnih metara (kod verzije L4H3). Varijante s prednjim pogonom imaju spuštene podove, dok svi modeli nude klizna stražnja vrata s velikim držačima koja značajno olakšavaju utovar i istovar tereta.

opel movano

Svi common-rail dizelski motori nove generacije s četiri cilindra (2.3 l CDTI) pružaju živahne performanse uz niske troškove održavanja. Motori u ponudi su sljedeći: 74 kW/100 KS/285 Nm, 92 kW/125 KS/310 Nm i 110 kW/150 KS/350 Nm. Svi su usklađeni sa standardima Euro 4 i Euro 5, a oni prema specifikaciji Euro 5 dolaze s dizelskim filtrom za čestice čađe. Sva tri motora standardno imaju šesterostupanjski prijenos, dok dvije jedinice najveće snage mogu imati automatizirani Easytronic ručni mjenjač.

Novi Opel Movano također postavlja standarde kada se radi o ekonomičnosti. Krasi ga najniža potrošnja goriva i emisija štetnih plinova u njegovom segmentu (od 7.8 l/100 km /203 g CO2/km) te je tako savršen izbor u zemljama u kojima se porez na vozilo temelji na emisiji ugljičnog dioksida. Ovisno o modelu i tipu motora, vrlo niska potrošnja goriva znači da novi Movano na jednom rezervoaru može proći i 1.300 kilometara.

opel movano

Niski troškovi održavanja Movana također su jedna od velikih prednosti – manje se troši na servise i održavanje, a razmaci između obaveznih servisa su duži.

Napredno podvozje novog Opel Movana ugođeno je za agilno upravljanje i udoban ovjes, bez obzira vozi li se u njemu teret ili ne. Njegova vrhunska aktivna i pasivna sigurnosna oprema standardno uključuje ABS kočnice s elektroničkom raspodjelom sile kočenja (EBD) u svim varijantama. Program elektroničke stabilnosti (ESP) također je standardan na svim modelima sa stražnjim pogonom, dok je na modelima s prednjim pogonom opcionalan.

Predstavljanje novog Opel Movana na tržištu počinje premijerom furgon izvedbe u proljeće 2010., dok se predstavljanje ostalih varijanti planira tijekom godine.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club