26.05.2011.

Nova Opel Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer imat će svoju svjetsku premijeru na 64. međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu koji će se održati od 15. do 25. rujna 2011. Zafira Tourer će u segmentu jednovolumena ponuditi vrhunsku kvalitetu uz inovativne tehnologije kakve smo sreli kod Insignije.

opel zafira tourer

Kombinacija uzdužnog i postraničnog pomicanja osigurava prvoklasnu udobnost i jedinstven osjećaj putovanja u ovom „dnevnom boravku na kotačima“. Dobiven je maksimum individualnog prostora i ergonomije jer putnici mogu lako mijenjati svoj položaj prema vlastitim željama tijekom putovanja. Ovaj naglasak na osobnoj udobnosti čini da Zafira Tourer nije samo običan obiteljski automobil. Opelovi dizajneri pretvorili su fleksibilnu unutrašnjost u oazu wellnessa, mjesto za opuštanje i uživanje u prostranosti – bilo da ste na poslovnom putu ili ležernom putovanju s obitelji i prijateljima.

opel zafira tourer

Zahvaljujući prostranosti kabine i fleksibilnom sustavu sjedala, Zafira Tourer nudi 710 litara prtljažnog prostora u konfiguraciji s pet sjedala (što je 65 litara više od trenutne Zafire), te do 1.860 litara (+40 litara) kada su sva sjedala preklopljena.

Zafira Tourer ističe se svojim sportskim izgledom

Prepoznatljiv prednji dio s dvostrukim motivom „bumeranga“ koji se proteže od vrha prednjih svjetala do dna svjetala za maglu, karakterističan Opelov središnji nabor i dojmljiva trapezoidalna rešetka stvaraju dinamičan i futuristički izgled kakav se ne sreće često kod jednovolumena.

Elegantan i aerodinamičan dizajn karoserije Zafire Tourer ima siluetu koja podsjeća na superbrze vlakove. Središnja linija uzdiže se prema gore u gesti nalik na palicu za hokej te vizualno podiže vozilo, dok Opelova karakteristična „oštrica“ oblikuje i donosi osjećaj pokreta bočnoj strani.

Visokoučinkoviti dizelski i benzinski motori dostupni odmah prilikom predstavljanja

Prilikom izlaska na tržište ove jeseni Opel Zafira Tourer bit će dostupna s tri verzije 2.0 CDTI common-rail turbo dizelskog motora koje smo dosad susreli kod Astre i Insignije. Njihova snaga iznosi 81 kW/110 KS i 96 kW/130 KS, dok je verzija s vrha ponude redizajnirana kako bi ponudila 121 kW/165 KS. Ponuda benzinskih motora sastoji se od dva dimenzijama smanjena i štedljiva 1.4 ECOTEC motora s turbopunjačem sa 88 kW/120 KS i 103 kW/140 KS. Dolaze sa šesterostupanjskim ručnim i automatskim mjenjačem.

opel zafira tourer

Opelova ponuda jednovolumena na hrvatskom tržištu će se sastojati od Merive (4,29 m) te Zafire (4,47 m) i Zafire Tourer (4,66 m). Oba modela Zafire proizvodit će se u Njemačkoj, u Opelovoj tvornici u Bochumu.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club