04.10.2013.

Nova Opel Insignia

Nova je Opel Insignia nedavno imala svoju svjetsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu. Opelov model sa samog vrha ponude zasjao je s još privlačnijom unutrašnjosti i vanjštinom, podignuvši nagrađivanu dizajnersku filozofiju prema kojoj umjetnička skulpturalnost susreće njemačku preciznost na još višu razinu.

nova opel insignia

Novi snažni i ultraučinkoviti motori s izravnim ubrizgavanjem, poput dva turbo benzinska i novog turbo dizelskog agregata koji emitira samo 99 g ugljikova dioksida, dodatno proširuju ionako bogat portfelj. Niska razina emisije stavlja novi 2-litarski turbo dizelski motor u klasu učinkovitosti A+. Kod četvero i peterovratnih modela sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem i tehnologijom Start/Stop obje varijante – s 88 kW/120 KS i 103 kW/140 KS – troše samo 3,7 litara goriva na 100 km u kombiniranom krugu (prema Odredbi [EZ] br. 715/2007), dok Sports Tourer postiže 3,9 l/100 km. Stoga je Opel Insignia 2.0 CDTI najekonomičniji dizelski automobil u svojoj klasi. Istovremeno su inženjeri učinili Insignijinu karoseriju još više aerodinamičnom. S koeficijentom otpora zraka manjom od 0,25 Insignia je sada najoptimiziraniji peterovratni hatchback na svijetu.

nova opel insignia

Cijeli niz poboljšanja podvozja osigurava veću udobnost, a s Insignijom je sada dostupna i posve nova generacija informacijsko-multimedijskog sustava koja u automobil integrira brojne funkcije pametnog telefona te se njime upravlja intuitivno i jednostavno putem dodirne pločice – touchpada – na središnjoj konzoli.

“Uspješna Insignija već je osvojila oko 580 000 Opelovih vozača, a nova će Insignija sa svojim izražajnijim dizajnom, visokokvalitetnim kokpitom, intuitivnim upravljanjem informacijsko-multimedijskim sustavom i vrhunskim motorima poput našeg revolucionarnog turbo dizelskog agregata koji emitira samo 99 g ugljikova dioksida biti još uspješnija“, rekao je glavni izvršni direktor Opela, dr. Karl-Thomas Neumann, opisujući revoluciju ovog srednje velikog modela.

„Naš je model s vrha ponude sada još profinjeniji i atraktivniji, no uza svu tu eleganciju ne zaboravlja ono što je bitno: ponuditi vozačima i putnicima udobno i sigurno iskustvo vožnje uz vrhunske tehnologije i vrlo privlačnu cijenu. Za kupce koji vode vrlo aktivan stil života sada u ponudi imamo posve novu Insigniju Country Tourer. A Insignia OPC – naš najsnažniji model sa samog vrha ponude – posebno će se svidjeti sportski nastrojenim vozačima.

nova opel insignia

Ovaj se model s vrha ponude može naručiti u u četverovratnoj i peterovratnoj izvedbi, varijantama Sports Tourer i OPC te prvi put u izvedbi Country Tourer. Cijene počinju od 22.670 eura (preporučena maloprodajna cijena s PDV-om u Hrvatskoj).

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club