18.04.2014.

Morski psi u Opel ADAMU

Dok će se ovog vikenda djeca zabavljati u vrtu tražeći uskrsne pisanice, vlasnici Adama-a pobliže će pogledati svoj urbani mini i upoznati njegovu neobičnu stranu. Neće pronaći obojana jaja, nego barem dva morska psa, ali pod uvjetom da vrlo, vrlo pažljivo gledaju.

opel

No kako su se morski psi uopće našli u Opel ADAM-u? Od 2006. godine nekoliko je Opelovih dizajnera istraživalo kako diskretno staviti motive morskog psa u automobile na kojima rade. Sve je počelo 2004. godine kad je Opelov dizajner i ronilac amater Dietmar Finger kod kuće radio na skici nove Corse. Točnije, razmišljao je o prilično nezanimljivoj vanjskoj plohi pretinca za rukavice, koja je većinu vremena nevidljiva jer je posve prekrivaju zatvorena suvozačka vrata. Kada se Dietmarov sin zaljubio u očev crtež s morskim psima rođena je nova ideja i strast.

Glavni dizajner Corse, Niels Loeb odmah je zagrizao za ideju i morski pas u pretincu za rukavice krenuo je u proizvodnju. Sada je standardna značajka unutrašnjosti više od dva milijuna Corsi proizvedenih nakon 2006. Priča o uspjehu „Opelova morskog psa“ nastavila se s Zafirom Tourer koja u svom kokpitu skriva tri mala morska psa.

opel

Morski psi su se sada nastanili u Adamu, a zbog njegovog neobuzdanog duha sada su još vidljiviji i zabavniji. Tako su sada u Adam-u dva morska psa. Jednog je relativno lako pronaći, dok je drugi okružen ribicama. No gdje su točno skriveni?

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club