21.03.2014.

182 Astre LPG za Taxi Cammeo

Tvrtka Cammeo Taxi, najveća privatna taxi-služba u Hrvatskoj, preuzela je 182 nove Opel Astre LPG. Astre LPG pokreće ekonomični 1,4-litreni turbo benzinski motor od 140 KS opremljen tvornički ugrađenom plinskom instalacijom uz koju dolazi i tvornička garancija, identična onoj za sve ostale Opelove modele.

astra

Cammeo svoje taxi-usluge pruža u Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Tijekom prošle godine u dosada voženim Opel Insignijama prošli su čak 19 milijuna kilometara i ostvarili značajne uštede u odnosu na prethodni vozni park. Nakon višemjesečnog testiranja Astre LPG u vrlo zahtjevnim uvjetima taxi-vožnje pokazalo se da će se uz vožnju na plin ostvariti još veće uštede, uz istovremeno zadržavanje kvalitete i pouzdanost Opelovih vozila.

opel astra

S novim LPG Opel Astrama osim uštede u troškovima korištenja Cammeo brine i o očuvanju okoliša. Ukapljeni naftni plin i prirodni plin u odnosu na ostala kruta i tekuća goriva, u procesu izgaranja ne proizvode u atmosferu dim, pepeo, čađu i krute čestice niti se oslobađaju neugodni mirisi, što ih svrstava u ekološki najprihvatljivije energente. Prednosti u odnosu na konvencionalna motorna goriva svakako je i minimalna prisutnost udjela sumpornih spojeva, čime se direktno utječe na smanjenje pojave kiselih kiša, očuvanja šumskog i biljnog svijeta te zagađenja voda i zemlje

opel astra

Mogućnost vožnje na LPG moguća je kod osam Opel modela, a kod Astre je ovakva tvornička prerada posebno povoljna. Nadoplata za Astru s pet vrata iznosi 3000 kn, dok je kod Astre Sports Tourer (karavana) ona 0kn zbog povoljnijeg trošarinskog razreda vezanog uz emisiju CO2.

: Pogledajte ostala Opel vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club