07.03.2014.

Novi Mercedes-Benz Sprinter

Hrvatska promocija novog modela Sprintera održala se 28. veljače 2014. u autosalonu Automobila Škojo u Osijeku. Bila je to prilika za razgledati svih sedam novih Sprintera, a jedan od njih je bio i na raspolaganju za probne vožnje.

sprinter

Još sigurniji i ekonomičniji novi Sprinter dolazi sa serijski ugrađenim Crosswind Assist – sustavom zaštite od bočnog udara vjetra (svjetska premijera) i opcionalnim sustavima COLLISION PREVENTION ASSIST - vizualno i zvučno upozorenje u slučaju premalog razmaka između vozila ili prepreke kao i Blind Spot Assist – sustav upozorenja na vozila u nevidljivom kutu. Novost su Highbeam Assist – sustav pomoći za duga svjetla i Lane Keeping Assist – sustav pomoći pri zadržavanju voznog traka.

sprinter

Novi Sprinter je i prvo lako gospodarsko vozilo na svijetu koje ispunjava buduću normu emisije ispušnih plinova Euro VI. Dizelski motori: četiri i šest cilindrični, s rasponom snage od 70 kW (95 KS) do 140 kW (190 KS), svi redom sa značajno nižom potrošnjom – kombinirano već od 6,3 l/100 km. Četverocilindrični benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem iz 1,8 l zapremine razvija snagu od 115 kW (156 KS). Prijenos snage obavlja ručni mjenjač sa šest brzina ECO-Gear ili automatski mjenjač sa sedam brzina 7 G-TRONIC PLUS, jedinstven među lakim dostavnim vozilima.

: Pogledajte ostala Mercedes vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club