15.04.2011.

Koncept - Nova Mercedes A klasa

S konceptnim vozilom A-klase Mercedes-Benz predstavlja automobil za koji se čini da dolazi s drugog planeta. Naprednih tehnoloških značajki i ekspresivnog dizajna jasno pokazuje koncentriranu dinamiku i moderan pristup Mercedes-Benzovim vrijednostima.

mercedes a klasa

Dugi prednji poklopac, niska silueta i uski dizajn prozora: proporcije konceptne A-klase iznimno su dinamične, a sportski se izgled posebno naglašava uzajamnim prepletanjem linija. Kao izvor inspiracije dizajneri ovog konceptnog vozila ističu vjetar, valove i utjecaj zrakoplovne tehnologije. Koncept A-klase nadograđuje kombinaciju linija prvi put predstavljenih na modelima F 800. Tri markantne linije definiraju njezin profil, a znak Mercedes-Benza izgleda kao da je okružen nebom punim zvijezda. Isti se takav dizajnerski potez vidi i na naplatcima. U unutrašnjosti konceptne A-klase instrumentna ploča dodatno privlači pozornost jer je oblikovana kao krilo zrakoplova i presvučena prozračnom i rastezljivom tkaninom, što omogućuje da bionička celularna struktura ostane vidljivom.

mercedes a klasa

Vizualnu dinamiku prati i tehnologija: konceptna A-klasa najavljuje novu Mercedes-Benzovu eru kompaktne klase. S pogonom na prednjim kotačima ovo vozilo pokreće četverocilindrični Otto motor nove serije M270. Taj turbobenzinac sa 155 kW (210 KS) uz mjenjač s dvostrukom spojkom prati i jedan svjetski novitet – konceptno vozilo kompaktne klase raspolaže inovativnim radarskim sustavom s adaptivnim Brake Assistom, koji upozorava na mogućnost prometne nesreće, odnosno pretpostavlja opasnost i smanjuje rizik. Konceptna A-klasa bez sumnje je vozilo budućnosti za čiji bi upravljač svatko poželio sjesti već danas.

: Pogledajte ostala Mercedes vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club