29.01.2010.

Mercedes-Benzova E-klasa njemački je omiljeni automobil 

Mercedes-Benzova E-klasa najpopularniji je njemački automobil. Automobilska organizacija ADAC dodijelila je omiljenom vozilu javnosti cijenjenu nagradu "Žuti anđeo 2010." Ovo je šesti put da je ADAC predstavio Žutog anđela, nagradu poznatu kao Oscar u automobilskoj industriji, za iznimne performanse, dizajn i imidž vozila. Nagrada je i svojevrstan kupovni vodič za vozače jer kriterij dodjele uključuje i omjer cijene i vrijednosti, uz praktičnost, ekonomičnost, sigurnost i kompatibilnost s okolišem.

mercedes e klasa

Natjecateljskih je vozila bilo 47 i sva su novouvedena na tržište u 2009. godini. Oko 19 milijuna čitatelja ADAC Motorwelta, uz posjetitelje internetskih stranica autokluba te posjetitelje prošlogodišnjega Međunarodnoga sajma automobila u Frankfurtu (IAA), glasovalo je za najboljeg u najvećoj njemačkoj autoanketi. Pri glasovanju za najpopularniji njemački automobil na prvo su mjesto stavili Mercedes-Benzovu E-klasu. Ovaj je uspjeh Mercedes-Benza zaokružen i drugim mjestom u kategoriji "Najpopularniji brend".

mercedes e klasa

Mercedes-Benzova E-klasa već je osvojila mnogobrojne nagrade, među ostalima i u Hrvatskoj (dvije Zlatne plakete, uz nagradu za poslovni automobil godine i titulu najluksuznijeg vozila za E-klasu Coupé), kojima je potvrdila svoj izniman status. Usto, nezavisni institut za istraživanje tržišta Bähr & Fess Forecast  utvrdio je da će nova Mercedes-Benzova E-klasa biti na prvome mjestu po kriteriju zadržavanja vrijednosti vozila u usporedbi s ostalim modelima iz luksuznog segmenta s najvećom prodajnom vrijednosti nakon tri godine. Ovo je još jedna potvrda visoke vrijednosti Mercedes-Benzovih vozila.

video clip

: Pogledajte ostala Mercedes vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club