20.01.2010.

Svjetska premijera nove Mazde5 u Genevi

Jedan od vrhunaca ovogodišnjeg Geneva Motor Show-a koji se održava u ožujku bit će svjetska premijera nove Mazde5, automobila koji ispunjava sve potrebe obitelji s aktivnim načinom života.

nova mazda 5

“Naš glavni cilj s novom Mazdom5,” kaže Hideki Matsuoka, program manager Mazde5, “bio je razvitak novog C-MAV automobila koji privlači poglede svojim modernim dizajnom, a ujedno ispunjava sve ekološke norme koje današnje vrijeme zahtijeva.”

nova mazda 5

Novi model nadalje razvija hvaljenu funkcionalnost Mazde5 – sa praktičnim bočnim kliznim vratima i Karakuri koncepcijom sjedenja sa 7 sjedala – zapakiranu u privlačan i moderan dizajn jedinstven za ovaj segment. Ovaj dizajn, koji koristi elemente ‘Nagare’ dizajnerskog jezika, iznimno je praktičan i doprinosi manjoj potrošnji goriva svojim niskim koeficijentom otpora zraka i optimalnim koeficijentom aerodinamičkog uzgona i vrtloženja.

nova mazda 5

Nova Mazda5 dolazi sa novim 2,0-litrenim DISI benzinskim motorom opremljenim i-stop sustavom i šeststupanjskim ručnim mjenjačem s posebno prilagođenim prijenosnim omjerima. Ovo je jedan od najštedljivijih i najčišćih C-MAV automobila na tržištu te mu je CO2 emisija u prosjeku manja oko 15% u odnosu na prethodni 2.0 benzinski motor. U ponudi je također i 1.8 benzinac sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem.

nova mazda 5

Nova Mazda5 na europsko tržište stiže ove jeseni te je jedna od tri premijere koje će biti otkrivene na Mazdinoj press konferenciji 02. ožujka.

: Pogledajte ostala Mazda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club