21.08.2014.

Novi Hyundai i20

Hyundai Motor Company predstavio je prve fotografije nove generacije modela i20 koja će svoju svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem auto salonu Paris Motor Show.

Uz lansiranje svog najnovijeg modela, Hyundai nastavlja svoju uspješnu prisutnost u B segmentu u Europi. Od samog početka prodaje, originalni i20 stekao je veliku popularnost i postao jedan od najprodavanijih Hyundai modela u regiji.

Nova generacija modela i20 dizajnirana je i razvijena u Europi, a tri su ključne karakteristike koje će imati zadatak zadovoljiti potrebe europskih kupaca: vodeća prostranost u klasi, unaprijeđena tehnološka dostignuća i udobnost, te osebujan, profinjen dizajn.

Na temelju nove platforme, novi i20 donosi 2570 mm međuosovinski razmak koji je sada duži za 45 mm, donoseći jednu od najprostranijih kabina koja udobno smješta pet odraslih osoba. Prostor za noge na prednjoj i stražnjoj klupi vodeći je u klasi i iznosi ukupno 1892 mm, dok je kapacitet prtljažnika također najbolji u segmentu i iznosi 326 litara sa sjedalima u uspravnom položaju.

Još veći komfor i osjećaj za prostor za vozača i putnike, omogućen je novim opcijama dodatne opreme kao što je primjerice panoramski krov (po prvi puta u ovom segmentu), integrirana stražnja kamera te prednja LED svjetla.

Novi i20 nastao je u Hyundaijevom dizajnerskom centru u Rüsselsheimu u Njemačkoj. Karoserija duga 4035 mm donosi potpuno novi, sofisticiran ali prepoznatljiv dizajn koji se nadopunjuje s profinjenim interijerom. Cjelokupan dizajn pod utjecajem je Hyundaijeve dizajnerske filozofije 'fluidne skulpture 2.0'. Prednji dio automobila ostavlja uistinu snažan i upečatljiv estetski dojam. Kromirana šesterokutna maska smanjena je, tanka horizontalna rešetka povezuje prednja glavna svjetla, dok integrirana prednja svjetla za maglu naglašavaju snažan stav automobila. Na novodizajniranom stražnjem dijelu vozila ističe se sjajni crni C-stup koji daje dojam ‘plutajućeg’ krova.

: Pogledajte ostala Hyundai vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club