04.09.2014.

Dunlop gume na Mercedesu CLA 45 AMG

Mercedes-AMG za prvu opremu svoga novog modela CLA 45 AMG odabrao je Sport Maxx RT Dunlopove gume zasnovane na trkaćoj tehnologiji.

Novi sportski kupe Mercedes-Benz CLA 45 AMG, koji čini srce nove obitelji AMG CLA, opremljen je Dunlopovim gumama Sport Maxx RT dimenzije 235/35ZR19 91Y XL MO. One su u Dunlopu osmišljene posebno za spomenuti model koji se zbog motora s turbopunjačem snage 265 kW (360 KM) i okretnog momenta 450 Nm smatra najjačim četverocilindrašem serijske proizvodnje na svijetu. Upravo mu Dunlopove gume svojim odličnim svojstvima omogućuju učinkovit prijenos silne snage na cestu.

Izuzetne gume kojima su Dunlopovi inženjeri podignuli sportsku vožnju na posve novu razinu izvrsnosti ponose se odličnim prianjanjem na suhim i mokrim cestama, a istodobno ih odlikuju izvrsna upravljivost i iznimne značajke pri kočenju. Dunlop je spomenute gume oblikovao na osnovi 125-godišnjeg iskustva s područja trkaće tehnologije, koja se rodila i razvijala na trkaćim stazama Le Mans, Nurburgring i Silverstone. Izvrsne gume sigurno će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih sportskih vozača koji na cesti vole uživati u osjećaju da svojim rukama svladavaju veliku snagu.

Novi sportski kupe nije jedini model na kojemu ćemo kao prvu opremu naći Dunlopove gume Sport Maxx RT i Sport Maxx Race. Njima su naime opremljeni i neki drugi novi modeli visokoizdržljivih automobila Mercedes-AMG, kao što su C63 AMG Coupé Black Series, A45 AMG i SLS AMG GT.

: Pogledajte ostale vijesti i videa iz rubrike Gume :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club