08.02.2013.

Svake dvije minute proda se jedna Fiesta

Korisnici su novu Ford Fiestu lani kupovali prosječno svake dvije minute, čime je Fiesta postala najprodavanijim malim automobilom u Europi, prema podacima tvrtke JATO Dynamics koja se bavi pribavljanjem i obradom podataka o automobilskoj industriji.

fiesta

Ford je lani prodao 953.174 vozila na 30 europskih tržišta koja nadzire JATO, a od te brojke čak je 306.405 prodanih Fiesta. Ford je nedavno objavio da je tijekom 2012. godine na 51 europskom tržištu na kojima ovaj proizvođač automobila, djeluje prodano ukupno 1,4 milijuna Fordovih vozila.

Fiesta je također u prvih devet mjeseci 2012. godine bila najprodavaniji B-automobil (sub-kompakt) u svijetu, s više od 560.000 Fiesti prodanih u cijelome svijetu – prema Polkovim podacima registracija novih vozila.

Ford trenutno u Europi predstavlja novu Fiestu – ona upravo dolazi u razna zastupstva – koja je redizajnirana iznutra i izvana te nudi 1.0-litreni EcoBoost benzinski motor koji je lani proglašen Međunarodnim motorom godine. Verziju ECOnetic Technology pokreće 1.6-litreni Duratorq dizelski motor čija je emisija CO2 samo 87 g/km.

: Pogledajte ostala Ford vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club