24.02.2011.

Milijun Fiesta prodanih u Europi

Prodaja najnovije generacije Ford Fieste u Europi dostigla je prošli mjesec brojku od jednog milijuna. Brojka je dostignuta u samo 28 mjeseci nakon što je popularan Fordov mali automobil – Fordov Br.1 po prodaji – krenula u salone širom Europe.

Ford Fiesta

Kad je prvi puta izašla iz Fordovog prodajnog centra u listopadu 2008, nagrađivana Ford Fiesta obilježila je novo razdoblje u dizajnu malih automobila, performansama i funkcionalnosti. Dostupna u inačicama s tri ili pet vrata te izborom učinkovitih i štedljivih pogonskih strojeva, uspela se na prodajnim ljestvicama i postala drugi najprodavaniji automobil u Europi početkom 2009.godine, pozicija koju još uvijek drži.

Ford Fiesta

Ford Fiesta se proizvodi u Europi u suvremenoj Fordovoj tvornici u Koelnu u Njemačkoj te u Valenciji u Španjolskoj. To je dosad najuspješniji mali automobil europske proizvodnje s kumulativnom prodajom od 14 milijuna otkako je prvi puta predstavljen 1976. godine.

Proteklih 35 godina, Ford Fiesta bila je sinonim za ekonomičnu, praktičnu i pouzdanu vožnju. Danas, i dalje privlači pažnju novih generacija vozača, a istraživanja upućuju na mlađe, dobro stojeće kupce koji biraju višu razinu opreme i više dodatnih opcija.

Ford Fiesta

Ford Fiestu kupuju tkz. osvojeni kupci (oni koji dolaze iz konkurentskih marki), a predstavljaju 45% kupaca. Također, Fiestu kupuju podjednako muškarci I žene (Muškarci 50%; Žene 50%)

: Pogledajte ostala Ford vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club