Dacia Sandero Stepway

Dacia je, na Salonu u Barceloni i Atelier Renault (Pariz), otkrila Sandero Stepway, inačicu Sandera terenskog izgleda. Sandero Stepway ojačat će uspjeh kompaktne i prostrane berline marke Dacia, koja je prodana u više od 60 000 primjeraka u Europi i zemljama Maghreba od lansiranja u srpnju 2008. godine.

Svojim zategnutim linijama, Dacia Sandero Stepway osvojit će mlađe kupce, u potrazi za vozilom koje je financijski prihvatljivo, a karakterizira ga snažna osobnost. Povišena udaljenost od tla, zaštitne letvice sprijeda / straga i mat kromirani pragovi, uzdužni krovni nosači i kromirana ispušna cijev čine Daciju Sandero Stepway vozilom uvijek spremnim na avanturu. U serijskoj opremi su dostupne tri metalik boje : platinasto siva, siva comète i vatreno crvena.

Dacia Sandero Stepway također je zadržala prednosti koje su se pokazale uspješnima na njegovom prethodniku, Sanderu : neosporan odnos cijene i prostornosti (5 odraslih putnika visokog stasa može se udobno smjestiti u vozilo, prtljažnik obujma 320 dm3 VDA) kao i besprijekorna i prepoznata pouzdanost.

dacia sandero stepway

Dacia Sandero Stepway je, ovisno o zemlji, u ponudi s benzinskim motorom 1.6 MPI 90 KS i dizel motorom dCi 70 KS. Dacia Sandero Stepway proizvodi se u tvornici s certifikatom ISO 14 001 u Pitestiju (Rumunjska), a sadrži više od 5% recikliranih plastičnih dijelova dok je moguće reciklirati do 95% vozila na kraju vijeka trajanja. Nadalje, Dacia Sandero Stepway dCi 70 ima emisiju CO2 ograničenu na 140g / km zbog čega zadovoljava uvjete za potpis Dacia eco².

Najnoviji model Dacije bit će u ponudi od rujna 2009. godine s neospornim odnosnom cijene i funkcija. Narudžbe će biti otvorene sredinom srpnja 2009. godine. Kao na svim vozilima game Dacia u Europi, Dacia Sandero Stepway imat će jamstvo u trajanju od 3 godine ili 100 000 km.

dacia sandero stepway

Zahvaljujući svom terenskom izgledu, Dacia Sandero Stepway je vozilo stvoreno za avanturu. Udaljenost od tla veća za 20 mm u odnosu na berlinu Sandero, dvobojni odbojnici sprijeda i straga (crni i u boji karoserije) u koje se umeću mat kromirane letvice sprijeda i straga, svjetla za maglu, kao i uzdužni krovni nosači (crni i mat kromirani) čine Daciju Sandero Stepway udobnim vozilom za sve vrste cesta. Dacia Sandero Stepway spoj je sportskih karakteristika i profinjenosti : crna maska svjetala, kromirani rub maske, aluminijski naplatci 16’’, retrovizori, kvake na vratima i mat kromirani pragovi ili kromirana cijev ispuha pridonose snažnoj osobnosti vozila. U unutrašnjosti, posebne crne presvlake s bijelim prošivima, kao i različiti dijelovi sive boje (prednji dio središnje konzole, uvodnici zraka, rub upravljača, kvake na vratima) čine Daciju Sandero Stepway avanturističkim automobilom koji odiše elegancijom. Ovo vozilo s karakterom ima oznaku « Stepway » na prednjim vratima, kao i na kromiranim pragovima prednjih vrata, a može se dodatno uljepšati ukrasnim trakama na stražnjim bočnim blatobranima.

dacia sandero stepway

Dacia Sandero Stepway, osim potvrđenog dizajna nudi sve prednosti koje su se pokazale uspješnima na njegovom prethodniku, kompaktnoj berlini Sandero : prostornost, sigurnost, pouzdanost i neosporan odnos cijene i funkcija. Sandero Stepway je vrlo prostrano vozilo : u njega se može smjestiti do 5 odraslih putnika visokog stasa zahvaljujući velikim dimenzijama i iznimnom kapacitetu utovara s volumenom prtljažnika od 320 dm3 VDA (povećan na 1200 dm3 VDA sa sklopljenim stražnjim sjedalima). Što se tiče sigurnosti, Dacia Sandero Stepway ima sustav ABS Bosch 8.1 s elektronskim razdjelnikom sile kočenja (EBV) i sustavom pomoći pri naglom kočenju (AFU) kao i zračni jastuk za vozača i suvozača. Dacia Sandero Stepway nudi robusnost i kvalitetu vozila platforme B0 kao i brojne sustave protiv pohrđavanja (zaštita od udaranja kamenčića o podvozje, pragove i blatobrane, ubrizgavanje voska u šupljine …).

dacia sandero stepway

Na osnovi izvedbe Ambiance (opremljene centralnim zaključavanjem vrata, servo upravljačem …), Dacia Sandero Stepway nudi, osim posebnih elemenata dizajna, i opremu za udobnost poput stražnje sklopive klupe 1/3 – 2/3 ili svjetala za maglu za poboljšanu vidljivost noću ili kada je maglovito. U serijskoj opremi su dostupne 3 metalik boje: siva Platine, siva Comète i crvena de Feu. Za upravljačem, blago podignuto mjesto vozača pridonosi udobnosti, a nezaobilazan je i užitak u vožnji jer je Dacia Sandero Stepway, ovisno o zemlji, dostupna s benzinskim motorom 1.6 MPI 90 KS i dizel motorom dCi 70 KS, dva motora koja su se dokazala na drugim vozilima game. S kontroliranom potrošnjom od 7.6 l/100 km odnosno 5.3 l/100 km (u mješovitoj vožnji), Dacia Sandero Stepway s motorima 1.6 MPI i dCi 70 potvrđuje svoju privlačnost. Zahvaljujući emisiji CO2 od samo 140 g / km, Dacia Sandero Stepway dCi 70 ima potpis Dacia eco².

dacia
: Pogledajte ostala Dacia vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club