25.04.2014.

Novi Citroën Jumper

Primjenom cjelokupnog znanja i umijeća marke Citroën novi Citroën Jumper temeljito se promijenio. Novi Citroën Jumper na prvi pogled odaje dojam dinamičnosti i čvrstoće ponajprije zbog novog snažnog odbojnika, prednjih novih blatobrana istaknutih linija, kao i novog poklopca motora. Prednji je dio usto dobio nov stilski identitet Marke: nove chevrone, novu prednju masku i novi izduljeni jedinstveni svjetlosni uzorak koji još više naglašava njegovu prepoznatljivu robusnost. Štoviše, novi Citroën Jumper ima nova visoko postavljena svjetla s glatkim staklom i kromiranim okvirima. Ona mogu biti opremljena LED dnevnim svjetlima, koja naglašavaju njegov karakter i omogućuju bolju preglednost za veću sigurnost.

citroen

Novi Citroën Jumper odlikuje i homogen stil unutrašnjosti pročišćenih linija, kojim se naglašavaju funkcionalnost, ugoda boravka i opuštenost pa je još sličnija onoj u osobnim vozilima. Nova unutrašnjost istodobno naglašava praktičnost i ergonomiju za poslovanje te postaje produžetak ureda. Upravljač je preoblikovan pa je sad suvremeniji, s ravnijim linijama u skladu s robusnošću vozila, i olakšava upravljanje. Kako bi se naglasio moderan izgled kabine, armaturna ploča dobila je novu središnju konzolu s novom gamom radija. Postavljena armaturna ploča omogućuje vozaču ugodnu vožnju i vrhunsku praktičnost. Svaka je komanda nadohvat ruke, a svaki pokazivač u vidokrugu.

citroen

U dodatnoj opremi Novi Citroën Jumper nudi Connecting Box, koji se sastoji od utičnice za USB i kompleta za telefoniranje slobodnih ruku Bluetooth (nije dostupno na izvedbi 40). Tu je i utičnica od 12V u središnjem dijelu armaturne ploče za spajanje telefona ili prijenosnog računala.

citroen

S obzirom na to da nudi čak do deset mjesta za odlaganje, novi Citroën Jumper odgovara korisnicima kojima je važna učinkovitost i dobra organizacija. Osim što ih je mnogo, dobro su razmještena. To je, primjerice, nekoliko džepova, pretinac za rukavice koji se zaključava i u koji stane prijenosno računalo, pretinci ugrađeni u središnju konzolu (otvoreni ili hlađeni zatvoreni, ovisno o opciji), dva pretinca ispod sjedala u kabini… Novi Citroën Jumper nudi i veliku stropnu policu iznad sjenila korisnog obujma od 22 litre, prostor koji nije vidljiv izvan vozila.

U novi Citroën Jumper može se ugraditi i dodatna oprema poput inteligentnog sustava prianjanja, sustava za nadzor brzine na nizbrdici (Hill Descent Control), programabilnog regulatora i limitatora brzine, sustava za upozoravanje o nenamjernom prelaženju crte i sustava za otkrivanje nedovoljnog tlaka u gumama za bezbrižniju svakodnevnu vožnju.

Troškovi uporabe novog modela Citroën Jumper smanjeni su jer je potrošnja goriva manja za 15 % u usporedbi s prethodnom generacijom kod određenih verzija.

citroen

U ponudi na hrvatskom tržištu je Citroën Jumper Kombi s dvije razine opremljenosti: Kombi i Kombi Loisirs s dizelskim motorima HDi 110, 130 i 150 BVM6. U ponudi je također Citroën Jumper Šasija i Sanduk s dizelskim motorima HDi 130, 150 i 180 BVM6 te dužinama L3 i L4.

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club