15.07.2014.

Novi Citroen C1

Na Ženevskom salonu automobila Citroën je premijerno predstavio novi Citroën C1 koji na Hrvatsko tržište stiže u rujnu ove godine.

Novi gradski mališan u ponudi je s pet vrata i s novom siluetom s otvorom na krovu, koja se naziva Airscape. Dolazi s dvije razine opremljenosti: Feel i Shine, s benzinskim VTi 68 i PureTech 82 motorima. Početna cijena izvedbe novog Citroën C1 Feel VTi 68 je 76.388 kn.

Novi Citroën C1 ima više dizajna s energičnom siluetom i zaigranim prednjim dijelom s vragolastim pogledom dobivenim oblikom svjetala. Dvobojne izvedbe i unutrašnjost u boji naglašavaju njegov snažan karakter i životnu radost. Jedinstvenim stilom i neodoljivim licem, plijeni pozornost već na prvi pogled.

U svakodnevnoj vožnji nudi još više udobnosti zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dug je samo 3,46 m) te odličnom okretnošću i upravljivošću (krug okretanja od 4,80 m) koje mu omogućuju da se provuče posvuda. Valja istaknuti i udobnost ovjesa najviše razine te besprijekorno ležanje na cesti. Svakidašnjicu olakšava i više korisne tehnologije, od opreme jednostavne za uporabu poput 7“ tableta osjetljivog na dodir do tehnologije Mirror Screen koja omogućuje kopiranje aplikacija s pametnog telefona te njihovo upravljanje putem tableta osjetljivog na dodir. Novi Citroën C1 može biti opremljen i sustavom pristupa i pokretanje vozila bez ključa, kamerom za vožnju unatrag, kao i sustavom pomoći pri kretanju na uzbrdici za veću bezbrižnost.

Zbog smanjene mase (840 kg) i benzinskih motora posljednje generacije novi Citroën C1 svrstava se na vodeću razinu u segmentu u pogledu potrošnje goriva (3,8 l/100 km) i emisije CO2 (88 g/km).

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club