10.04.2014.

Konceptno vozilo DS 5LS R

Povodom Pekinškog salona DS će otkriti jedinstvenu izvedbu modela DS 5LS - konceptno vozilo DS 5LS R.

citroen

Upravo pušten na kinesko tržište, DS 5LS ima uravnotežen obris koji ističe reljefnu prednju masku otmjena izgleda, nazvanu „DS Wings“, zajedničku svim novim DS modelima. Sportski duh DS 5LS R ponajprije se očituje u njegovu 1,6-litrenom motoru s turbopunjačem, koji razvija snagu od 300 KS i okretni moment od 400 Nm, te u podvozju spuštenom za 15 mm u odnosu na serijsku izvedbu, kao i u proširenom stražnjem tragu kotača. Opremljen je sekvencijalnim mjenjačem s komandama pri upravljaču. Podvozje, kočni sustav i ovjesi također su posebno i iznimno točno ugođeni.

citroen

Vjeran DS duhu, model DS 5LS R već na prvi pogled iznenađuje crvenom anodiziranom bojom karoserije Carmin koja se istodobno doima metaliziranom i mat te dodatno naglašava sportske linije toga koncepta. Široke bočne mat tamnosive letve na prednjim vratima potvrđuju da konceptni model pripada porodici sportskih inačica s oznakom „R“ po uzoru na DS3 Cabrio Racing. Sportski karakter je dodatno istaknut 20-inčnim naplatcima načinjenim iz jednog komada, reljefna izgleda, tamnosive boje s elementima od poliranog aluminija s vanjske strane i detaljima Carmin crvene boje.

citroen

U unutrašnjosti DS 5LS R igra na kartu krajnje raskoši uporabom iznimnih materijala. Kabina je posve obložena kožom i alkantarom sve do armaturne ploče i upravljača. Identitet DS linije je sveprisutan jer se posvuda rabi kombinacija triju materijala (zrnasta anilinska koža, koža s oznakom DS i alkantara). Povrh toga, sjedala, armaturna ploča, gornji dio obloga vrata te središnji naslon za laktove ukrašeni su točkastim šavom Carmin crvene boje. Radi još snažnijeg dojma sportskog karaktera, unutrašnjost DS 5LS R ukrašena je pravim ugljikom, osobito upravljač, obloge i unutarnje ručice vrata te umeci Carmin crvene boje na okvirima ventilacijskih otvora.

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club