19.03.2010.

GQbyCitroen

GQbyCitroen je konceptno vozilo nastalo kao rezultat jedinstvenog partnerstva između vodećeg britanskog mjesečnika za muškarce i tima Citroenovih dizajnera, koji su surađivali kako bi stvorili vrhunski poticaj za gospodu. Ovo je prvi put da je britanski časopis surađivao s automobilskom tvrtkom na ovaj način. Odgovarajući na brief od strane urednika časopisa GQ, Dylana Jonesa, Citroënov tim, na čelu s britanskim dizajnerom - i čovjekom odgovornim za novi Citroen DS3 - Markom Lloydom, je prišao temi GT-a na novi način i uskladio ga s tipičnim Citroenovim dizajnom, dovodeći GQbyCitroen od dizajnerskih skica do stvarnog koncepta.

gqbycitroen

GQbyCitroen kombinira klasične sofisticirane karakteristike i suvremeni dizajn s lijepo oblikovanim prednjim dijelom, zaobljenim stražnjim dijelom, zategnutim linijama karoserije i glatkim ispupčenim stražnjim staklom - prepoznatljivim obilježjima Citroenovog dizajna. Dinamičke performanse i zaštita okoliša su također bili ključni zahtjevi za projekt.

Konceptno vozilo GQbyCitroen pokreće plug-in Hybrid s 1,598cc, 4-cilindarski benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem koji razvija sportsko vrijeme od samo 4,5 sekundi od 0-100 km/h, elektronski ograničena najveća brzina od 250 km/h i emisija CO2 od samo 80g/km. GQbyCitroen se pojavljuje u travanjskom izdanju časopisa GQ iz 4.ožujka 2010.

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club