02.10.2014.

DS 3 i DS 3 Cabrio nova svjetla

Otkako je lansiran prvi DS model u ožujku 2010. godine model DS 3 je postao automobilska ikona zahvaljujući privlačnosti koja osvaja na prvi pogled. S dolaskom DS 3 Cabrio u 2013., prodano je ukupno 300 000 vozila (s 66 % novoosvojenih kupaca). Nastavljajući priču o uspjehu, DS 3 i DS 3 Cabrio dodatno ističu svoj karakter novim svjetlosnim potpisom koji je istodobno senzualan i učinkovit. Novi „pogled” prate i ostale novine kako bi DS 3 bio još više neodoljiv: novi motori Euro 6, novi načini personalizacije, tehnologija Active City Brake, ...).

DS 3 i DS 3 Cabrio usvajaju nova svjetla koja pretpremijerno povezuju LED i ksenonsku tehnologiju s novim dinamičkim pokazivačima smjera. Ova svjetla daju DS 3 vidljivost koja je još učinkovitija i opuštajuća zahvaljujući kvaliteti osvjetljivanja s kratkim kao i dugim svjetlima. S istodobnom uporabom triju LED i jednog ksenonskog modula, svjetlosni je snop snažan, širok i homogen za poboljšanu vidljivost i udobnost tijekom putovanja noću. Novi pogled omogućava smanjenje potrošnje energije za 35 % kad su upaljena kratka svjetla i 75 % kad su upaljena duga. Naposljetku, LED svjetla imaju 20 puta veću trajnost od halogenih s uobičajenim vijekom trajanja više od 20 000 sati.

Inspiriran konceptnim automobilima Numero 9 i Wild Rubis, ovaj novi pogled preuzima načelo neovisnih izvora svjetlosti čiji dizajn podsjeća na dijamante u kutijici za nakit. DS 3 također dobiva nove dinamičke pokazivače smjera što je jedinstvena inovacija u segmentu.

Novi svjetlosni uzorak upotpunjen je LED dnevnim svjetlima smještenim u prednjim dovodima zraka po kojima su DS 3 i DS 3 Cabrio toliko prepoznatljivi. DS 3 i DS 3 Cabrio ističu se također stražnjim LED svjetlima s 3D efektom. Za krajnju uglađenost u izbočen crni okvir ovog 3D svjetla umetnut je kromirani DS logo.

DS 3 i DS 3 Cabrio u ponudi su na hrvatskom tržištu od listopada ove godine. Početna cijena modela DS 3 Chic PureTech 82 BVM je 110.084 kn, a DS 3 Cabrio Chic PureTech 82 BVM u ponudi je od 128.783 kn.

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club