02.04.2014.

Citroën C5 Crosstourer u Hrvatskoj

Citroën lansira na Hrvatsko tržište izvedbu modela Citroën C5 - C5 CrossTourer. Nova inačica preuzima sve adute koji su osigurali uspjeh modela Citroën C5 prodanog u više od 530 000 primjeraka u svijetu. Bogato opremljeni Citroën C5 CrossTourer u ponudi dolazi s dvije razine opremljenosti: Seduction i Exclusive, s dva dizelska motora HDi 160 BVM6 i BVA6 te HDi 200 BVA6 i s cijenom od 220 605 kn.

citroen

Dizajn za „sve ceste” automobilu daje naglašen karakter zahvaljujući posebnim proširenjima blatobrana, uzdužnim krovnim nosačima mat sive boje usklađenim s posebnim mat sivim aluminijskim naplatcima od 18’’ dijamantne obrade, kromiranim kućištima retrovizora i zaštitnim oblogama u boji poliranog aluminija na prednjim i stražnjim odbojnicima. Te stilske atribute upotpunjuje karoserija povišena za 15 mm.

citroen

Za optimalnu udobnost C5 CrossTourera koji se prilagođava svim cestama ponajprije je zaslužan ovjes Hydractive III+. Ova tehnologija omogućuje upravljanje visinom karoserije u stvarnom vremenu kako bi se zadržao stalni razmak od tla neovisno o opterećenju vozila. Ovjes prilagođava krutost opruga i amortiziranje prema željama vozača i profilu ceste za optimalnu udobnost i stabilnost karoserije neovisno o uvjetima. Automatsko spuštanje pri velikoj brzini poboljšava aerodinamičnost. Pri umjerenoj brzini, C5 CrossTourer rabi dvije visine karoserije (+6 cm do 10 km/h i +4 cm do 40 km/h) kako bi olakšao prijelaz preko prepreka pri maloj brzini. Promjenjiva visina karoserije olakšava i utovar zahvaljujući mogućnosti spuštanja ili podizanja praga prtljažnika.

citroen

Dinamični C5 CrossTourer dolazi s inteligentnim sustavom protiv proklizavanja koji se prilagođava svim uvjetima u vožnji, poboljšavajući vučnu silu na snježnoj ili blatnoj podlozi. Kao dodatna oprema na Seduction i Exclusive modelima tu je i navigacijski sustav eMyWay sparen s kamerom za vožnju unatrag za jednostavnije manevriranje automobilom.

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club