06.06.2014.

Citroën C-Zero na reliju električnih vozila

Citroën C-Zero nastupio je na reliju električnih vozila “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014” koji se održao od 27. do 31. svibnja 2014.

Duljina rute bila je cca 850 km u pet dana s prosječnom udaljenošću između etapa od 160 km. Rally je započeo s diplomatskom utrkom veleposlanika u Hrvatskoj od Rovinja do Poreča u utorak, 27. svibnja. Citroën C-Zero vozila je francuska veleposlanica u Hrvatskoj, gđa Michèle Boccoz. Automobil je startao iz Rovinja, a vozio je kroz Poreč, Pazin, Labin, Opatiju, Njivice, Karlobag, Starigrad Paklenicu, Zadar, Gračac, Smiljan, Plitvička Jezera sve do Zagreba. Završna svečanost održala se na zagrebačkom Jarunu u subotu, 31. svibnja 2014.

Marka Citroën jedna je od rijetkih koja u svojoj ponudi na hrvatskom tržištu ima i električni Citroën C-Zero, koji koristi Full Electric tehnologiju, koja omogućava vožnju uz visok nivo udobnosti i sigurnosti, a sve uz 0 % emisije štetnih plinova. Tih, živahan i upravljiv, performantan zahvaljujući svom električnom motoru koji razvija 49 kW (67 KS), ovo kompaktno gradsko vozilo od 3,48 m, može primiti četiri putnika.

Da se ekologija već danas isplati, marka Citroën dokazuje s gamom modela i motorizacija s prosječnom emisijom od samo 123,9 g/km CO2, što već danas pomaže u očuvanju okoliša i smanjenju potrošnje goriva.

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club