26.01.2010

Svjetska premijera Citroen C-Zero

Prigodom 88. europskog salona automobila u Bruxellesu 2010., otvorenom za posjetitelje od 14. do 24. siječnja, Citroen predstavlja na svjetskoj premijeri C-Zero, električni gradski automobil čija komercijalizacija počinje krajem 2010. godine. S 26 automobila, štand Marke predstavit će skoro svu svoju paletu osobnih vozila, čije su najveće zvijezde novi C3 i DS3, ovdje izložene po prvi puta, a čija komercijalizacija počinje u siječnju odnosno u ožujku 2010. u Belgiji i Luksemburgu. Konceptni automobil ReVolte, chic gradski automobil, doprinijet će snovima na štandu koji će ponosno nositi nove boje Marke.

c-zero

Marka Citroen, kao jedan od predvodnika u zaštiti okoliša, već niz godina sudjeluje u politici smanjenja potrošnje goriva i stakleničkih plinova sa:
- više od 30% komercijaliziranih vozila koja ispuštaju manje od 120 g CO2/km,
- modelima C3 i DS3, koji dolaze u izvedbama s emisijom CO2 od 99 grama po km,
- širokom upotrebom druge generacije sustava Stop&Start u 2010.
- lansiranjem hibridnog vozila full hybrid 2011., s DS5.

Više raznih tehnologija već je dostupno u Citroenovoj paleti, a na pojedinim izvedbama već niz godina. Dizelski motori HDi FAP objedinjuju nisku potrošnju, smanjenu emisiju CO2 i znatno smanjenje ispuštanja čestica u atmosferu. Upravljani ručni mjenjači ponuđeni na brojnim modelima omogućuju smanjenje potrošnje goriva, a u gradskim područjima i stresa.

c-zero

Već sada na stranici www.c-zero.citroen.com, privatni i profesionalni kupci koje je osvojio C- Zero mogu pretpremijerno poslati upit o probnoj vožnji i rezervaciji Citroenovog novog 100%-tnog električnog rješenja

: Pogledajte ostala Citroen vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club