15.04.2011.

Novi Audi Q3 – kompaktni SUV

Novi Audi Q3 je SUV kompaktnog oblika. Ovaj pravi Audi postavlja standarde na svim područjima inženjeringa – od svoje karoserije, preko pogonskih agregata i šasije pa sve do najnaprednijih sustava za pomoć u vožnji i multimedijalnih sustava. Audi Q3 svestran je i vjeran suputnik u svakodnevnom životu – urbanog karaktera.

audi q3

Dizajn vozila Q3 klasičan je Audi dizajn: njegov dizajn nalik na coupe jedinstven je takve vrste u klasi SUV vozila i simbolizira sportski karakter. Upadljiva svjetla posebno se ističu, a nakošeno stražnje staklo dodatno naglašava sportski izgled vozila Audi Q3.

Zahvaljujući laganom dizajnu, osnovna verzija vozila Audi Q3 teži manje od 1.500 kilograma. Poklopac motora i područje vrata prtljažnika, na kojem se nalaze stražnja svjetla, napravljeni su od aluminija; siguran i čvrst putnički prostor napravljen je od ultra snažnih čeličnih ploča.

Kupci osnovnu verziju mogu obogatiti brojnim opcijama dodatne opreme iz klase luksuznih automobila. Primjeri ove opreme uključuju prilagodljiva Xenon plus svjetla koja na idealan način osvjetljavaju cestu čak i u zavojima.

Nadalje, Audi nudi čitav niz "infotainment" komponenti koje predvode MMI navigation plus – sustav za navigaciju s tvrdim diskom – i Bose sustav ozvučenja s prekrasno osvijetljenim subwooferom sprijeda.

audi q3

Ovaj kompaktni SUV vrhunske klase iz tvrtke Audi proizvodit će se s tri različita motora s četiri cilindra: jednim TDI i tri TFSI. Sva tri pogonska agregata bit će opremljena sustavom direktnog ubrizgavanja s turbo punjačem, sustavom za obnavljanje energije i sustavom start-stop. Izlazna snaga kretat će se od 103 kW (140 ks) do 155 kW (211 ks), a snaga ovih motora bit će razmjerna njihovoj potrošnji. Osnovna verzija, Q3 2,0 TDI, trebala bi na tržište izaći malo kasnije, a sa snagom od 103 kW (140 ks) i pogonom na prednje kotače, prosječna potrošnja ovog modela iznosit će manje od 5,2 litre goriva na 100 kilometara.

Najsnažniji benzinski i dizel motori dolazit će u kombinaciji s quattro stalnim pogonom na sva četiri kotača i mjenjačem S tronic sa sedam brzina, na kojem se brzine mijenjaju brzinom munje. S tronic mjenjač dolazi s jednom inovacijom: pri laganoj vožnji, mjenjač s dvije spojke isključuje spojku i omogućuje vozilu Q3 slobodno kretanje – pod uvjetom da je vozač prethodno odabrao štedljiv način vožnje u Audi sustavu za odabir načina vožnje. Ova funkcija omogućuje značajnu uštedu goriva.

audi q3

Vozači mogu koristiti jedan od četiri načina rada Audi sustava za odabir načina vožnje i prilagoditi različite sustave na vozilu sukladno svom stilu vožnje; to uključuje kontrolu motora i prilagodljive amortizere koji se mogu naručiti u dodatnoj opremi. Šasija vozila Q3 – sa stražnjim ovjesom s četiri spone, elektromehaničkim servo upravljačem i velikim kočnicama – plod je izvrsnog dizajna. Funkcija zadržavanja vozila na uzbrdici dostupna je u dodatnoj opremi, a sustav za pomoć pri kretanju na nizbrdici bit će dostupan uskoro.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club